Не виждам нищо нередно в тези думи и я подкрепям

...
Не виждам нищо нередно в тези думи и я подкрепям
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не виждам нищо нередно в думите на жена ми

" Не виждам нищо неправилно в тези думи и я поддържам изцяло в апела ѝ да има интеграция и едни и същи правила за всички български жители. Според мен законът би трябвало да се следва, без какъвто и да било етнически скрининг. Ако желаете подробен разбор, трябваше да поканите нея, аз не съм ѝ представител. " Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев по отношение на изявленията на брачната половинка му Светлана, които бяха възприети като расистки от избрана част от обществото.
" Има нещо, което ме тормози и това е обвързвано с пропускането за групова отговорност, което е огромна неточност. Допускането на групова отговорност на база фамилна принадлежност е особено за други режими. Утре някой може да ме накара да се разгранича от майка си или от детето си. Като сме стояли с вас в едно студио, моята отговорност не се трансферира върху вас ", сподели още Дончев в изявление за bTV по отношение на настояването на БХК да се разграничи от думите на брачната половинка си.
" Има стратегии за просветителна интеграция, за такава на пазара на труда, нито една от тях не допуска етнически скрининг. Не са провалени, само че са незадоволителни ", сподели още Дончев.
" В съответния случай ставаше дума за музика, която тероризира цялостен квартал и никой не може да направи нищо, " изясни още вицепремиерът, а водещият му отговори с думите: " Значи е пост против вас. "
Дончев съобщи, че брачната половинка му е " независимо мислеща. Не съм в позиция да ѝ давам ум. Приемам, че има едни стандарти на политическа уместност, когато става въпрос за език на ненавист. Истината е, че който влага в ненавист получава два пъти повече ненавист. Има потребност казусът да бъде комплициран на масата. Едва ли някой е срещу, че трябват ограничения изключително в областта на образованието. "
Относно строителството на АЕЦ " Белене " Дончев отговори: " В последно време разбирам, че имаме няколко десетки експерти по нуклеарна енергетика. Позицията на държавното управление е ясна - вероятен е рестарт на плана без ангажимент на страната. Ще бъде направена процедура, където се търси вложител. Ако не се появи подобен вложител АЕЦ " Белене " няма да бъде строен. Тук положителната процедура е да се изричат специалистите, не съм сеизмолог и по тази причина избирам да чета отчетите на учените. Сега имаме няколко взаимно изключващи се мнения. От всичко, което ви споделих не значи, че страната би трябвало да вкара още пари. " На въпрос дали това значи частна АЕЦ вицепремиерът отговори: " Означава атомна електроцентрала с присъединяване на стратегически вложител. "
Помолен да разяснява убийството на търсения пандизчия Владимир Пелов Томислав Дончев сподели: " Очевидно Министерство на вътрешните работи не е постигнало триумф. Самото Министерство на вътрешните работи има мощна имунна система. Бяха положени неимоверни старания. Ако има съответно длъжностно лице в системата, което не си е свършило работата би трябвало да поеме отговорност. "
Във връзка с отнетите българчета в Норвегия Дончев изрече мнение, че с дипломатическа нота няма да се реши този въпрос " " Всички актове са обект на правосъден надзор и страната може да спомага на ощетените. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР