Не виждам друг вариант освен падането на мораториума. Парламентът трябва

...
Не виждам друг вариант освен падането на мораториума. Парламентът трябва
Коментари Харесай

Първанов: Борисов не направи хеттрик в Русия, но се върнахме в мача

Не виждам различен вид с изключение на рухването на мораториума. Парламентът би трябвало да развърже ръцете на държавното управление в контактите с вложителите. По това две отзиви няма. Това сподели президентът на България за интервала 2002-2012 година Георги Първанов по БНР във връзка рестарта на плана " АЕЦ Белене ".
„ Какъв интерес ще има един вложител, в случай че знае, че има възбрана на Народното събрание да се строи “, попита той. „ Аз мисля дали в това време няма да се обади някой „ огромен брат “, някой другар извън, който да наложи възбрана за развиването на плановете. Независимо от затоплените връзки оттатък океана, аз все мисля, че има едни трайни ползи, които не са в наша изгода. Руското икономическо и енергийно наличие не е мечтано за мнозина на запад, само че за нас то е витално належащо и ние би трябвало да си отстоим интереса. Идеята със доставяне с компресиран или полутечен газ през океана ми се коства нереалистична “, добави Георги Първанов.
Мисля, че не е добре нашите двама първи мъже да се надскачат, когато стане дума за външна политика, изключително когато става дума за връзките с Русия. Има място и за двамата. Елементарна съгласуваност би трябвало да се получи сред тях. Сега ми се ще президентът Радев да основава климата, да способства за възстановяване на връзките в политико-дипломатическата сфера, министър председателят Борисов и неговия екип да вършат съответни неща. Тази конкурентност сред президента и премиера за мен е необяснима “, сподели още той.
Нямаше „ хеттрик “ на премиера Борисов по време на визитата му в Москва. Добрата вест е, че с тази аудиенция се върнахме в мача. Някои хора чакаха успех на срещата, не се получи, само че въпреки всичко е крачка напред. Ние желаеме от през днешния ден за на следващия ден да получим революционна смяна в отношението към България, само че няма по какъв начин да стане “, съобщи Първанов. По думите му след 8-9 години неявяване на контакти сред България и Русия и след създалото се напрежение и тежки реплики от българска страна, а и освен, не може да чакаме, че стане нещо революционно.
Първанов означи, че прагматичното е „ Турски поток “ да мине през България. „ По времето на „ Южен поток “ ние бяхме детайл на огромен пренос, от който можехме да печелим не 30 млн., а 10 пъти повече. Но да търгуваме с газ, няма по какъв начин да стане. В България това, което може да се случи, са едни 15 милиарда куб./м. да бъдат транзитирани и да печелим от такси. За нас също би трябвало да остане – би трябвало да бъде уговорено количество, което да подкрепя нашата стопанска система. Нашият шанс е, че имаме стратегическо разположение, не е тъй като сме доста скъпи “, сподели още Първанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР