Не трябва да има равнодушно отношение към периода между 1945

...
Не трябва да има равнодушно отношение към периода между 1945
Коментари Харесай

Министър Вълчев за учебниците: Не трябва да има равнодушно отношение към диктатурата

Не би трябвало да има равнодушно отношение към интервала сред 1945 и 1989 година и към диктатурата, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев. Коментарът му беше във връзка рекомендациите към няколко издателства да поправят учебниците по история за 10 клас в тази им част.

В отговор на въпрос, Вълчев сподели, че до тук се стига, тъй като е имало социална реакция, само че и тъй като самият той е видял неправилни неща. Министърът счита, че е бил сменен духа на образователната стратегия. " Има няколко думи за Белене и цели страници за живковската конституция, да вземем за пример ", разясни той.

Красимир Вълчев въпреки всичко уточни, че не би трябвало да се преувеличава смисъла на учебника, като акцентира ролята на учителите. Той не скри, че е можело по тези учебниците да се учи, в случай че не е бил вдигнат звук. По-рано денем Красимир Вълчев съобщи пред БНР, че би трябвало да се промени процедурата по одобрение на учебниците.

В отговор на въпрос министърът сподели, че издателствата избират с кого да работят. Той увери, че до началото на новата образователна година десетокласниците ще имат учебници по история.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР