“Не стои въпросът дали ГЕРБ-СДС ще провеждат преговори за сътрудничество

...
“Не стои въпросът дали ГЕРБ-СДС ще провеждат преговори за сътрудничество
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: ГЕРБ играят двойна и тройна игра

“Не стои въпросът дали ГЕРБ-СДС ще организират договаряния за съдействие с другите партии. Това, което нас ни интересува е какво ще се направи с целите на България, по какъв начин ще се защитят ползите на българските жители и бизнеса, а не кой с кого ще договаря. “

Това съобщи проф. Румен Гечев, депутат от „ Българска социалистическа партия за България” в ефира на " Нова нюз ". По думите му Българска социалистическа партия е спокойна и чака развоя на събитията.

„ Както виждате, към този момент ГЕРБ прави обезверени опити да сътвори кабинет с поддръжка на ПП-ДБ. За нас от Българска социалистическа партия, чисто егоистично партийно, е по-добре да сме в съпротива, само че не е добре за страната да се образува подобен съюз сред първите две партии. Поради това, че ние имаме съществени терзания, не партийни, а български, че подобен съюз може да тласне страната към присъединяване във военни събития в Украйна, което би имало тежки стопански и геополитически последствия за България”, изрази терзание проф. Гечев.

Проф. Гечев съобщи, че страната е на кръстопът, в тежко положение и не е времето за смешки.

„ Трите Б-та на Българска социалистическа партия са - България, България и България. Положили сме клетва в Народното събрание, че всичко, което би трябвало да се прави, е в името на България”, напомни той.

Социалистът дефинира към този момент показаните цели на претендентът за министър председател Мария Габриел като лист от „ хубави мечти”.

„ Някои фантазии в живота са реалистични, други не са. Това са реалистични фантазии, при изискване че се осъществят с съответни механизми и принадлежности. Иначе това са хубави пожелания, под които всеки би се подписал. Това са фантазии, които може да ви напише всеки шестокласник - тревата да е зелена, финансите да са постоянни, българите да пеят от благополучие, само че дяволът е в детайлите”, посочи Гечев.

По думите му ГЕРБ играят двойна и тройна игра.

„ Водят договаряния ту с едните, ту с другите, някакъв проект А, проект Б, студио X. В последна сметка, те би трябвало да се дефинират и да кажат с кого желаят да договарят и какви цели желаят да преследват”, сподели Гечев.

„ Ще ръководи по-добре този, който предложи съответни механизми и принадлежности, за достигането на националните приоритети”, разясни той.

Той съобщи, Българска социалистическа партия няма да влиза в коалиция с ГЕРБ.

„ Това е непреодолимо затруднение ние нямаме никакво желание да влизаме в коалиция с ГЕРБ. Няма да поддържаме държавно управление на ГЕРБ и няма да осъществяваме предизборната им програма”, безапелационен беше той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР