Не сме се обидили, смяхме се, защото човек, когато се

...
Не сме се обидили, смяхме се, защото човек, когато се
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Няма как да имаме министри в тоя кабинет. Ние винаги сме гласували против него

Не сме се обидили, смяхме се, тъй като човек, когато се тормози и постои малко време на слънце, приказва неща, които няма по какъв начин да кореспондират с действителността. Няма по какъв начин да имаме министри в тоя кабинет. Ние постоянно сме дали своят вот срещу него.

Така зам.-председателят на Движение за права и свободи Хамид Хамид разяснява в предаването "Денят стартира с Георги Любенов " оставките на тримата министри Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Припомняме, че решението беше взето след среща на ръководителя на Политическа партия ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов с регионалните координатори на партията. По време на съвещанието координаторите на партията желаеха от Борисов освобождението на тримата министри с претекста – оборване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи и Делян Пеевски.

"Целта на Борисов е да бъде непокътнат самият Борисов, тъй като в случай че искаше да избави ГЕРБ като партия, още преди 2-3 седмици да беше подал оставка и да беше спечелил едни нови избори. Според мен към този момент е доста късно ", разяснява още Хамид Хамид.

Той беше безапелационен, че няма по какъв начин някой да ги упреква в съглашателство с ГЕРБ. Ако имат поради някои значими законопроекти, които ние сме подкрепяли, ние сме ги подкрепяли, тъй като те са съответствали на програмата на Движение за права и свободи.

Евродепутатът Андрей Ковачев: Не може да желаеме безпорядък

Ситуацията сега е тежка, изходът не е толкоз елементарен - счита Хамид. Според него ще бъде изработен опит за сформиране на нов кабинет в границите на това Народно заседание, само че дали ще бъде с премиера Борисов или без него, ще стане ясно идната седмица. "Трябва да се види дали на същото болшинство ще разчита министър-председателят, или ще се търси в границите на това Народно заседание нов формат и ново болшинство ".

Той напомни, че през 2017 година Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание е споделил, че това държавно управление е нездравословно за обществото и попита за какво тогава никой не ги е чул. "Още тогава им беше препоръчано да сформират държавно управление на малцинството, т.е. най-малко до евроизборите им гарантирахме поддръжка без да участваме в ръководството, единствено и единствено да не бъдат включвани без нужда националисти във властта. За страдание господин Борисов избра неверния път, изтегли късата съчка и резултатите ги виждаме ".

Според зам.-председателят на Движение за права и свободи тези резултати са в резултат на съставянето на едно популистко националистическо държавно управление, което вместо да прави промени, вместо да форсира развиването на страната в стопански, в европейски проект, е тръгнало по пътя на най-малкото противодействие.

Няма политическа партия, която да пречупи Движение за права и свободи, безапелационен беше Хамид.

"Колкото и да се пробват да сатанизират Движение за права и свободи, Движение за права и свободи има здрава основа, здрав пиедестал и правилни гласоподаватели. Всичко положително следва за Движение за права и свободи ", добави той.

Той разяснява и акцията на Росенец.

"Беше изработен опит Движение за права и свободи да бъде въвлечено в това политическо тресавище на жълтите павета, да бъде включено по някакъв метод и частично съумяха. Трябваше някой да забележи Христо Иванов - след толкоз несполучливи избори, след толкоз проблем и в персонално качество.

Прегръдката в Росенец беше с тези естествени хора, които бяха пристигнали за плаж, които не разбираха за какво страната в лицето на регионалния шеф, в лицето на кмета на общината, в лицето на министерствата не може да обезпечи достъп до това малко плажче. И вместо да отидат да стачкуват пред регионалния шеф да им обезпечи достъп, те потеглиха да нападат този плаж през частен парцел. Бяха подведени десетки младежи, които нямаха нищо общо с тази провокация ", безапелационен беше Хамид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР