Не се предвижда новата учебна година започне на 10-и вместо

...
Не се предвижда новата учебна година започне на 10-и вместо
Коментари Харесай

Вълчев: Не се предвижда новата учебна година започне по-рано

Не се планува новата образователна година стартира на 10-и вместо на 15-и септември, сподели през вчерашния ден в телевизионно изявление министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 

Поводът за това конкретизиране са думи на ръководителя на Синдиката на българските учители Янка Такева ден по-рано, че концепцията се разисква и че всеки учебен шеф може да предложения родители и възпитаници да влязат в учебно заведение пет дни по-рано, с цел да има една седмица повече за затвърждаване на образователния материал посредством извънкласни и извънучилищни действия. 

Въпреки че животът на концепцията първият образователен ден да бъде пет дни по-рано от нормалното продължи едвам 24 часа, „ Хоризонт “ ревизира какво мислят по този въпрос  страните в образователния развой, която тази концепция визира - учебни шефове, учители, възпитаници и родители. 

 
Според Величка Стойчева, шеф на 18-о Средно учебно заведение „ Уилям Гладстон “ в София, има логичност в концепцията образователната година да стартира по-рано. Одобрение декларира и Иван Петков, шеф на столичното 73-то СУ „ Владислав Граматик “. Според Антонина Кенова от Facebook групата на родители и учители „ За качествена и новаторска просветителна система “ началото би трябвало да е на 1 септември, като това да не е за сметка на удължение на образователната година, а на по-дълга зимна почивка. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР