Не се очаква увеличаване на цената на парното и топлата

...
Не се очаква увеличаване на цената на парното и топлата
Коментари Харесай

Очакват слаб ръст на цената на топлото в София

Не се чака увеличение на цената на парното и топлата вода в София към този момент, само че в случай че такова се наложи то ще е минимално и ще регистрира единствено инфлацията. Това заяви пред Българска национална телевизия изпълнителният шеф на "Топлофикация София " Александър Александров.

Количествата газ, които купуваме от борсата са дребни, само че те ще бъдат увеличени, изясни Александров. Тази седмица купуваните от нас количества ще бъдат увеличени с 1000 мегавата на ден. След това ще увеличим количествата на седмична база. Целта ни е да минем на месечни търгове, а когато договорът ни с "Булгаргаз " разрешава, задачата е количествата да доближат 50%, съобщи Александров.

Той посочи, че годишно "Топлофикация София " заплаща 370-380 млн. лв. за газ. Ако имаме усъвършенстване от 10%, това са съвсем 40 млн. лв. по-малко. Това ще се отрази на работата на сдружението, както и на цената на крайния артикул. Преди това да се случи, има още един детайл, който би трябвало да следим – загубата. За предходната година тя е 96 млн. лв., уточни шефът на "Топлофикация София ".

Александров разясни, че купеният от сдружението по-евтин газ не е съветски, а разбъркан – част идва от Румъния, друга част е полутечен газ.

Александър Александров посочи, че настоящите отговорности на "Топлофикация София " към "Булгаргаз " са 167 млн. лв.. Тези отговорности нито са необикновени, нито са високи в съпоставяне със отговорностите от предходни години. Няма нещо, което да провокира подозрение или терзание у нас, съобщи Александров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР