Не са ясни мотивите за оставката на правосъдния министър Данаил

...
Не са ясни мотивите за оставката на правосъдния министър Данаил
Коментари Харесай

ВМРО ще има позиция за оставката на Данаил Кирилов в началото на следващата седмица

Не са ясни претекстовете за оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов и към момента не е взето политическото решение дали Вътрешна македонска революционна организация ще я поддържа, съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия депутатът Красимир Богданов. Това ще стане ясно при започване на идната седмица.

Богданов сподели още, че наклонността по време на цялото съдружно ръководство е сътрудниците да не бъдат предупреждавани в такива случаи. Минути след подаването на оставката на правосъдния министър Богданов е схванал от изявления в медиите. Предварителни диалози не е имало.

Една от евентуалните аргументи за оставката на Данаил Кирилов е планът за нова Конституция, сподели още депутатът от ПГ на " Обединени патриоти " - Вътрешна македонска революционна организация.

Вътрешна македонска революционна организация нямат и дефинитивно решение дали ще поддържат предлагането на ГЕРБ за нова конституция.

" Ние не сме изразили позиция в поддръжка, още повече, че има доста притеснителни моменти в този план, който ни се предложи. Като да вземем за пример неналичието на увод. Това е единственото място, където се загатва за еднонационалния темперамент на страната. Това мощно ни тормози. Притесниха ни законодателните благоприятни условия, които се дават на правосъдната власт. Ограничаването на пълномощията на президента не мисля, че са рационални. Като че ли методът е обвързван с моментната обстановка. Дали сегашният президент се харесва или не се харесва на вносителите за плана на конституцията ", съобщи Богданов.

Той добави, че за Вътрешна македонска революционна организация е останало неразбираемо за какво би трябвало да се бърза толкоз доста. Защо има една основна дата 2-ри септември, на която би трябвало да бъде импортиран този план без авансово да е обявявано, че ще се тръгне в тази посока.

" Пожарните дейности в този случай не са продуктивни. Трябваше да има дълъг спор и по-скоро в този момент да се отвори дебата, в случай че ще се тръгне към тази процедура, да се консултираме с конституционалисти. Велико Народно заседание е належащо, само че то не би трябвало да бъде свиквано преждевременно ", сподели още Богданов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР