Не са открити фрапиращи нарушения след началото на проверките за

...
Не са открити фрапиращи нарушения след началото на проверките за
Коментари Харесай

Връщат 1 млн. литра гориво за преработка - некачествено е

Не са открити фрапиращи нарушавания след началото на инспекциите за качество на горивата у нас. Това изясни ръководителят на Държавната организация за метрологичен и механически контрол Кирил Войнов. Той добави, че е доста значимо Агенцията да има присъединяване при превозване и преправка на открито некачествено гориво.

" Досега сме установили над 1 милион литра некачествено гориво, което би трябвало да се върне за преправка, само че последващият надзор не се извършва от нас по законодателство. То би трябвало да се промени, с цел да се наблюдава това транспортиране до завода и преработката ", уточни Войнов пред Българска национална телевизия.

Според него изненадващите инспекции дават своя резултат. " Предприехме инспекции, които ще продължат и тази седмица, с цел да се подсигурява качеството. Неизправностите са в границите на допустимото – 9% от горивата не отговаряха на условията за качество, в Сливен и Ямбол ", уточни още Войнов.

Проверени са също Плевен, Ловеч, Велико Търново и Стара Загора. Наложени са наказания на бензиностанции в размер на 1 милион и 7 хиляди лв. от началото на годината, съобщи още Войнов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР