Не разбирам причините за отказа, та нали документът не е

...
Не разбирам причините за отказа, та нали документът не е
Коментари Харесай

ЕК пита България и още 5 държави защо сме против Пакта за миграция на ООН

" Не разбирам аргументите за отхвърли, та нали документът не е наложителен за осъществяване и не задължава с нищо никого ". С тези думи, изречени пред Die Welt еврокомисарят по вътрешните работи и миграцията Димитрис Аврамопулос се обръща към България, Австрия, Унгария, Чехия, Словакия и Полша поради миграционния пакт на Организация на обединените нации. Изброените страни-членки към момента не го утвърждават и най-вероятно няма и да го одобрят, а подписването на документа би трябвало да стане на 10 декември (понеделник) в Маракеш.
Според Аврамопулос отношението на шестте европейски страни ще разочарова африканските сътрудници на Европейски Съюз. " Ако Европейски Съюз при подписването на пакта не бъде обединен, ние ще разочароваме и лишим от убеденост нашите сътрудници в Африка. Освен това, Европейски Съюз ще наподобява по-слаб и самичък ще се изложи на удари ", означи Аврамопулос. Той акцентира, че задачата на пакта е " да се поддържа сигурността и да се контролира миграцията ", а също по този начин битката с проведения трафик на хора.
Припомняме, че основата на пакта е да се пребори незаконната миграция посредством основаване на условия за легално влизане и оставане на непозната територия. Именно това беше забелязано от по-малкия съдружен сътрудник в нашето ръководство - " Обединени патриоти ", като опасност.
Позицията ни обаче се оказа спорна, откакто на равнище " комисия " в Народното събрание външният министър Екатерина Захариева не удостовери поръчката на " Обединени патриоти " за решение, с което споделяме твърдно " не " на пакта. Това даде съображение на водача на " Атака " Волен Сидеров да почне да приказва за оставката на Захариева,
Миграционният пакт на Организация на обединените нации няма юридически наложителен темперамент, само че провокира спорна реакция по света. Този документ би трябвало да бъде публично признат на срещата на Организация на обединените нации в Мароко през декември. Но редица страни, в това число Съединени американски щати, Австралия, Израел, Австрия, Чехия и Словакия към този момент отхвърлиха да се причислят към него.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР