"Не приемаме обвиненията на група хора, събрали се на протест

...
"Не приемаме обвиненията на група хора, събрали се на протест
Коментари Харесай

БЛС с позиция за смъртта на 15-годишната Зайнеб

"Не одобряваме обвиняванията на група хора, събрали се на митинг пред лечебното заведение със викания "Убийци! ". Това се споделя в позиция на районната гилдия на БЛС в Сливен, публикувана до медиите, след изключително съвещание нощес.

"Разбираме болката и страданието на фамилията и околните на умрялата Зейнеб и насочваме към тях нашите съболезнования. Предстои способените органи да кажат дали има лекарска неточност и каква е повода за гибелта ", се споделя още в позицията.

"МБАЛ „ Д-р Иван Селимински " - Сливен е водещо лечебно заведение в региона за многопрофилна стационарна здравна помощ с потвърден престиж и обичаи. Смъртта на деца в лечебното заведение не е всекидневие. Отправените обидни квалификации и упреци без потвърдена виновност опонират на общоприетите морално-етични правила и уронват престижа и достолепието на здравната общественост в лечебното заведение ", се показва още в документа.

15-годишната Зейнеб умря на 20 юни в регионалната болница от гноясал перитонит. Два дни по-късно близки и познати на фамилията се събраха на митинг пред лечебното заведение с гледище да се поеме отговорност за гибелта й.
Окръжна прокуратура - Сливен постанови инспекция по случая.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР