Не предлагаме кой знае каква нова промяна в конституцията, а

...
Не предлагаме кой знае каква нова промяна в конституцията, а
Коментари Харесай

Соломон Паси: Искаме цивилизационният ни избор да се кодифицира в конституцията

Не предлагаме кой знае каква нова смяна в конституцията, а да се кодифицира нашият цивилизационен избор, съобщи някогашният външен министър Соломон Паси по Би Ти Ви.

 

Разликата от 1990 година, когато е писан главният заон, и през днешния ден е от Земята до небето, две геополитически планети, безапелационен е той. Според него е пристигнал моментът, в който България да дава образец. Не е правил информация дали друга страна е решила да запише сходни геополитически цели в конституцията си.

 

Вече имаме 34-годишен политически опит, който би трябвало да впрегнем, когато има заплаха от фашизъм, добави Паси. Промените са съпоставими по думите му с времето на цар Борис, когато е признато християнството.

 

През 1990 година смисълът на член 9 беше, че въоръжените сили се занимават единствено с защитата на страната, нямат право да се намесват в спорове като по време на възродителния развой. " Сега има превратно пояснение, че НАТО и Европейски Съюз не са форма на наша гаранция. Искаме да се уточни ", счита Соломон Паси.

 

Движение за права и свободи към този момент е подкрепило плана и той чака и други прозападно насочени партии да застанат зад него.

През 1990 година конституцията е писана с концепцията прокуратурата да бъде самостоятелна. Но те станаха безконтролни. 

 

Референдум може да се направи по естетически въпрос, само че не може по високоекспертен въпрос, счита още Паси. Британците си скубят косите след Брекзит съгласно него. 

 

Той даде образец за популисти политици дете в планината, на което му е студено: Популистите му споделят - " изпишкай се в панталоните и ще ти стане топло ". Но това ще е за 3 минути, приключи Паси.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР