Не поставяме под съмнение въпроса дали трябва да се наеме

...
Не поставяме под съмнение въпроса дали трябва да се наеме
Коментари Харесай

Сърбия готова да плати половин милион долара за среща с Тръмп

Не слагаме под подозрение въпроса дали би трябвало да се наеме някой да лобира за ползите на Сърбия в Съединени американски щати , съобщи пред белградския вестник „ Политика " ръководителят на дипломацията на западната ни съседка Ивица Дачич, предава македонската осведомителна организация „ Макфакс “.
Дачич реши, че половин милион $ биха били задоволителни, с цел да бъде проведена среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп .
„ Подобни контракти се разгласяват на уеб страницата на американското правосъдно министерство, а цената нормално е известна, от 50 000 до 150 000 $ за месец, според от задачата ", разяснява Дачич.
Той добави, че лобирането в Сърбия се възприема отрицателно и се трансформират в принадлежности на политически офанзиви, които директно опонират на националните ползи.
По-рано „ Политика " разгласява материал, в който твърдеше, че косовският президент Хашим Тачи е дал повече от половин милиона евро на компания, която да контракти среща с Тръмп. На президента на Украйна Петро Порошенко услугата е коствала минимум 400 000 $.
Дачич акцентира, че визовата политика на страната е хармонизирана с тази на Европейския съюз, като в същото време акцентира, че Белград има свои лични ползи и към момента не е част от клуба на Брюксел, съобщи Фокус.
Дачич направи мненията в отговор на изказванията на европейски дипломати, които показаха „ угриженост “ от решението на Сърбия да отстрани визите за трети страни по политически аргументи. В тази връзка Белград бе свикан да се преценява с визовата политика на Брюксел. „ Сърбия има свои лични ползи, тъй като към момента не сме държава-член на Европейски Съюз “, напомни първият посланик на Белград.
„ Във всеки случай ще се погрижим за попречване на злоупотреби, както направихме до момента. Ще проучваме всяка обстановка и при положение на увеличение на броя на мигрантите, още веднъж ще въведем визи за някои страни. Но това е малко лицемерно, тъй като имигрантите идват от Европейски Съюз, от Гърция и България, а в този момент Брюксел ни изнася лекции. Нека те (ЕС) решат този въпрос “ , предложи Дачич, като насочи реторичен въпрос за това от кое място са пристигнали повече от милион мигранти, влезнали в Сърбия през последните три години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР