Не очаквайте големи трусове и размествания. Сигурна съм, че когато

...
Не очаквайте големи трусове и размествания. Сигурна съм, че когато
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Важно е след ротацията посоката и високото темпо на работа да се запазят

Не очаквайте огромни земетресения и разбърквания. Сигурна съм, че когато се срещнем още веднъж след няколко седмици, ротацията ще е предходна. Това съобщи националният представител от " Продължаваме Промяната - Демократична България " Антоанета Цонева пред Българска национална телевизия. Тя акцентира, че най-важно след ротацията на премиера и вицепремиера е да се запазят посоката и високото движение на работа.

" Влизането на нов министър, колкото и да е мощен специалист, лишава месеци. Най-важното е всеки нов министър да е наясно с посоката и да може да устоя на това доста високо движение. Виждам министри, които работят извънредно мощно. Николай Денков и Мария Габриел би трябвало да създадат оценка на осъщественото от министрите, след което групите на ПП-ДБ и ГЕРБ също ще създадат своите преценки. Не чакам трагични разбърквания ", съобщи тя в предаването " Денят стартира с Георги Любенов ".

Антоанета Цонева даде образец с проблем, който не се взема решение десетилетия в изборния й регион, където има редовно замърсяване на реката в Разград. Екипи на министерството на екологията и водите са построили цяла нова система за мониторинг и надзор на положението на водата, в това число е проведено и наблюдаване с дронове.

" Има развиване, каквото най-малко 10 години не можеше да бъде реализирано - открити са кои са замърсителите, какво следва да се прави, а в бюджета за първи път от 34 години е планувано финансиране за усъвършенствания в пречиствателната станция. Подобна работа визира по съответен метод живота на българските жители. Това би трябвало да бъде методът, когато се дават оценки на министрите ", разясни представителят на " Да, България ".

Антоанета Цонева дефинира като " станиолен звук " престрелките по медиите сред политици от ръководещото болшинство, до момента в който в Народното събрание действително се прави потребна работа. Тя даде като образец протичащото се в последната седмица - приемането на нова формула за установяване на цените на медикаментите за онкоболните, която ще спести 10 милиона лв. единствено за 6 месеца, както и окончателното приемане на Закона за Българска народна банка по отношение на интеграцията на централната банка след влизането в Еврозоната.

" В Народното събрание продължаваме да сме супер фокусирани върху ползите на жителите, както и на бизнеса, защото приемането на еврото доста ще улесни стопанската активност. Посоката в целите се поддържа и за мен най-важното е темпото да бъде извънредно високо, както до момента ", добави тя.

В същото време Антоанета Цонева счита, че българската прокуратура и служби дължат пояснения след убийството на така наречен Нотариуса през тази седмица, защото е имало задоволително сигнали от анализатори, проверяващи публицисти и организации като Антикорупционния фонд за неговите дълбоки връзки в следите на профилираното правораздаване, заканите против съдии и упражняването на надзор и въздействие в правосъдната система. В тази връзка е и нейно запитване дружно с народния представител Надежда Йорданова към Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

" Има задоволително информация и данни, че е основана незаконна мрежа за ходатайство за пазаруване на каузи, рекет и така нататък Дейността е била толкоз брутална - имало е закани към магистрати, които бяха изслушвани, само че нищо не се е подхванало. Обясненията на прокуратурата, че са били ни крачка да приготвят обвиняване, са извънредно несъстоятелни ", съобщи тя.

" Къде са службите и къде е прокуратурата? Затова нашите старания са ориентирани към систематични промени посредством смяната в Конституцията и законите в правосъдната система. Затова настояваме за реформирането на службите и влизаме в пряк спор с президента. Този въпрос стои от ден едно и считаме да продължим в тази посока ", добави Цонева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР