Не може Европа непрекъснато да приема бежанци от регионите, където

...
Не може Европа непрекъснато да приема бежанци от регионите, където
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Талибаните се виждат като наследници на проекта „Ислямска държава“

Не може Европа непрестанно да приема бежанци от районите, където има цивилен войни и въоръжени конфликти. Това съобщи пред БНР журналистът Мохамед Халаф. По думите му, в случай че Европа отвори границите си, „ никой няма да остане в тези страни “ , даже в тези, където сега няма такива събития.
Журналистът направи паралел с предходната бежанска рецесия.

Сирия към този момент е забравена. Хората в Сирия са забравени , въпреки че животът им не се трансформира към положително, а става по-зле. Стотици хиляди деца се раждат в разнообразни лагери в Турция, в Сирия, в Ливан, в Йордания, в Ирак. Само в Турция за тези 10 години от началото на войната до момента към този момент има към 200 хиляди деца, които не знаят ориста си, огромна част от тях живеят в страшни условия. “

Турция одобри 4 милиона сирийци, има и 300-400 000 афганистанци, напомни Халаф в предаването „ Преди всички “. Той уточни, че в турското общество се надига протест против държавното управление и президента Ердоган, както и против сирийските емигранти.

Проблемът с бежанците се трансформира в геополитическа карта за печелене на дивиденти , акцентира Мохамед Халаф.

Според него в този момент Съединени американски щати, европейските и натовските страни имат задачата да изведат работилите с военните им контингенти и компании от страната - към 80 до 100 хиляди жители и техните фамилии.

Това няма да може да се случи в останалите няколко дни до края на този месец . “

Талибаните се усещат доста мощни, победили натовски армии, посочи в разбора си Мохамед Халаф. Той разказа настроенията измежду талибаните като еуфория и успех. 

Халаф предвижда, че при талибаните може да се промени единствено формата, само че не и наличието, тъй като има религиозна доктрина.

Талибаните сега виждат себе си като наследниците на този план, който трябваше да го направи „ Ислямска страна “ в Сирия и в Ирак. “

Афганистан ще се трансформира в център на световния тероризъм, заключи журналистът. 

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР