„Не мога да се съглася с изказването, че Специализираният съд

...
„Не мога да се съглася с изказването, че Специализираният съд
Коментари Харесай

Явор Божанков, БСП: Специализираното правосъдие не дава резултат срещу организираната престъпност

„ Не мога да се съглася с изявлението, че Специализираният съд бил закрил без разбор. Напротив, изработен е обстоен разбор и в предишните Народни събрания. Нашата парламентарна група задейства съответните процедури и чувания, над 4 часа и половина продължи чуването, бяха входирани отчети, анализирахме ги. Ние поискахме една съответна оставка, предложихме съответни промени, затвърдихме нашата позиция, че би трябвало да бъде закрит спецсъда. “ Това съобщи секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ Явор Божанков от парламентарната естрада по време на дебатите за правосъдната промяна.

По думите му навръх база резултатите става видно, че огромните триумфи са против битовата престъпност. „ Не, че не е значима, само че това се отчиташе най-вече в комисии и направихме извод, че против проведената престъпност няма ефикасни присъди “, изясни националният представител от “БСП за България “.

Божанков не се съгласи и с изказванието, че профилираните съд и прокуратура са постигнали някакъв триумф. „ България е под мониторинг, продължаваме да бъдем една от най-наблюдаваните страни точно тъй като липсват резултати “, съобщи той.

Явор Божанков бе безапелационен, че Специализираният съд е наказателен орган и механизмът е доста явен: „ Целта е един човек да се вкара в този съд, имуществото му може да бъде унищожено, бизнесът му също, може да седи без присъда месеци наред, а такива случаи има стотици. Този човек е обществено овъргалян в персоналната си преписка, доказателства се вадеха селективно, без индивидът да има право да се отбрани. А дали най-после индивидът ще излезе почтен или отговорен няма никакво значение. “

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР