Не мога да опиша удоволствието, което изпитвам, посещавайки отново Румъния,

...
Не мога да опиша удоволствието, което изпитвам, посещавайки отново Румъния,
Коментари Харесай

Крал Чарлз III: Винаги съм се чувствал у дома в Румъния

Не мога да опиша удоволствието, което изпитвам, посещавайки още веднъж Румъния, съобщи английският крал, който бе посрещнат в двореца " Котрочени " от румънския президент Клаус Йоханис, оповестява телевизия Диджи 24, която разказва като " историческо " визитата на английския монарх в Румъния.

" Минаха 25 години от първото ми посещаване в тази забележителна страна. Когато пристигнах тук и даже преди този момент, усещах дълбока връзка с Румъния. Кралят на Румъния беше братовчед на краля на Англия, кралица Мария беше наследничка на английската кралска фамилия, а моят татко беше братовчед на крал Михай и имаха мемоари от детството, прекарано дружно тук. Винаги съм се чувствал вкъщи в Румъния. През всички тези години имах насладата да мога да пътувам из цялата страна и съм се срещал с румънци от всички области. По този метод имах опцията да стана директен очевидец на изключителното развиване, което се случи ", съобщи.

Кралят добави, че е " впечатлен от представителите на младото потомство, които се изправят пред провокациите на актуалния свят във всички области " и че е " въодушевен от хората, с които се е срещнал ".

" Обикнах Румъния, нейната просвета и изкуство, завещание, история, пейзажи и биоразнообразие ", сподели още английският монарх и продължи на румънски: " Земя на славата, земя на копнежа ", цитирайки стихотворението " Какво ти искам на теб, сладка Румъния " на фамозния румънски стихотворец Михай Еминеску.

Крал също по този начин изрази признателността си към хората, които са подкрепяли благотворителните му планове.

" Видях извънредно великодушна поддръжка и за приятелите от Украйна. Идвал съм в Румъния толкоз доста години, тъй като съм усещал близостта с румънския народ поради страданията му след Втората международна война. Все повече британци идват годишно в Румъния и милиони румънци съставляват значим детайл от живота във Англия. Нашите другарски връзки са по-силни ", акцентира още английският монарх.

Крал не е съпроводен от брачната половинка си кралица Камила. По време на визитата си кралят ще пътува и до резиденцията си в село Вискри. Последното посещаване в Румъния на Чарлз, по това време принц на Уелс, беше през май 2022 година, припомня малкия екран, представена от Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР