Не мисля, че има хаос за пенсиите. Това заяви в

...
Не мисля, че има хаос за пенсиите. Това заяви в
Коментари Харесай

Министър Петков: Няма хаос в изчисляването на пенсиите

Не мисля, че има безпорядък за пенсиите. Това съобщи в студиото на " Още от деня " общественият министър Бисер Петков. Той изясни какви са измененията във формулата за пресмятане на пенсиите за бъдещите пенсионери.

Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Бъдещите пенсионери и изключително тези, на които следва пенсиониране през 2019 година, би трябвало да знаят, че от 1 януари тзи година са в действие промени, според които формулата за пресмятане на пенсиите е по нов метод, като се взема интервала от 2000 година до годината на пенсиониране.
Министърът съобщи, че през днешния ден в Народно събрание е импортиран законопроект и следва разискване по препоръчаните промени.
Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Ние внесохме законопроект в Народно събрание, съгласно който при заявяване за пенсия, бъдещите пенсионери да имат право да изискат пенсията да бъде изчислена по остарелия ред, работил до 2018 година - т.е. при тях ще може да взе участие коефициент с три определени години от последните 15 преди 1997 година
Новите пенсии ще порастват, безапелационен е министър Петков.
 Пенсиониращите се до 2023 година сами избират формулата за пресмятане на пенсиите Пенсиониращите се до 2023 година сами избират формулата за пресмятане на пенсиите
Депутати от ГЕРБ внесоха в националното заседание законопроект за смяна в Кодекса за обществено обезпечаване, които ще дадат опция на пенсиониращите...

Социалният министър разяснява и несъгласията по отношение на новия Закон за хора с увреждания и правилникът, който би трябвало да влезе в действие от 1 април.
Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Социалните сътрудници не харесаха Закона за хората с увреждания, а правилникът няма по какъв начин да излезе отвън неговата рамка. Ние се съобразихме с рецензията на работодателите за даване на данни за преизчисляване на квотите. Съобразихме се с възражението на синдикатите, че се дописва законът, тъй че има чуваемост. Правилникът през днешния ден беше гласуван и признат от Министерски съвет, и следва да се ползва от 1 април.
Ако приказваме за политическа рецесия, мисля че тя е овладяна, нямам терзания за работата на кабинета, сподели в умозаключение министър Петков във връзка трусовете в най-голямата ръководеща партия през последните дни.
 По какви правила ще се дефинира степента на увреждане при голям брой болести? По какви правила ще се дефинира степента на увреждане при голям брой болести?
Мерки против подправените ТЕЛК-ове. Здравното министерство предлага в експертните решения да се вписва кодът по интернационалната подредба на заболяванията....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР