Не мисля, че да запазя мълчание, би помогнало нещата да

...
Не мисля, че да запазя мълчание, би помогнало нещата да
Коментари Харесай

Принц Хари разказва в книга смущаващи подробности за британското кралско семейство

" Не мисля, че да запазя безмълвие, би помогнало нещата да се подобрят " - с тези думи английският принц Хари изяснява за какво е решил да напише записките си " Резервен ".

Изборът на заглавието не е инцидентен - когато бил на 20, Хари научил, че татко му Чарлз споделил на принцеса Даяна " Роди ми правоприемник и запаса. Свърши си работата. "

В близо 600 страници херцогът на Съсекс споделя за живота си и за аргументите, довели до решението му да се отдръпна от ролята си на работещ член на английското кралско семейство. Когато Хари и брачната половинка му Мегън Маркъл взеха решение да изоставен двореца и да заминат за Съединените щати, акцентираха като претекст желанието си да опазят персоналния си живот в загадка. A в следствие сами разкриха скандални детайлности от живота в Бъкингамския замък. Първо - в изявление за Опра Уинфри, по-късно в 6-сериен документален филм, а в този момент - в книгата.

" Обичам татко си, обичам и брат си. Обичам фамилията си и постоянно ще е по този начин. Нито книгата, нито друго мое деяние са били за да ги нараня ", споделя Хари.

В " Резервен " Хари разкрива шокиращи детайлности за кралското семейство. Малко преди сватбата му с Мегън, брат му принц Уилям му споделил, че намира избраницата му за човек с сложен темперамент. Последвал спор сред двамата, в който Уилям го блъснал, съборил го на земята, а след това му споделил " Мегън няма потребност да научава за случилото се ".



Хари споделя, че години по-рано с брат си умолявали татко си да не се дами за Камила Паркър-Боулс. Не крие и че до през днешния ден връзките му с кралицата-консорт са сложни. Според него - точно тя е индивидът, разкривал на английските таблоиди елементи от персоналния живот на кралското семейство.

" След толкоз години, в които бяха изписани какви ли не неистини за мен и моето семейство, идва миг, в който се замисляш за връзката сред някои членове на фамилията и таблоидите. Въпросните хора избраха да сключат договорка с дявола, с цел да оправдават личния си облик в обществото ", споделя Хари.

В книгата Хари се връща и към най-трудния миг в живота си - гибелта на майка му Даяна. И към това, че татко му крал Чарлз нито един път не го прегърнал, с цел да го утеши.



" Плакал съм единствено един път - на погребението. Спомням си, че изпитвах виновност, мисля, че Уилям се усещаше по същия метод. Беше доста необичайно - двамата се разхождахме към двореца Кенсингтън, където имаше 50 хиляди букета за майка ни. Ръкувахме се с хора и се усмихвахме. Всичките сте виждали фрагментите. Всички смятаха, че са познавали майка ни. А двамата ѝ най-близки хора, двамата души, които тя най-силно е обичала, нямаха опция да покажат страст в този момент ", споделя той.

Хари разкрива, че на 17 опитал кокаин за първи път. Пушил е марихуана, ял е и халюциногенни гъби. По време на службата си в армията, където пилотира хеликоптер, Хари ликвидирал 25-има талибани.

Той и Мегън желали да се венчаят или в катедралата Сейнт Пол, или в Уестминстърското абатство, само че брат му не разрешил, с мотив, че там са били неговата женитба и тази на техните родители. Обвинява Уилям, че не го е спрял да се облече с нацистка униформа - един от най-големите кавги, в които се беше забърквал Хари. На въпрос дали още има вяра в монархията, принц Хари дава отговор с " да ". Но добавя, че не знае дали в миналото още веднъж ще бъде част от английската корона.

За записките си Хари е получил хонорар в размер на минимум 20 млн. английски лири. От Бъкингамския замък отхвърлиха всевъзможен коментар.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР