Не, Мая Манолова не се прибира в дома си в

...
Не, Мая Манолова не се прибира в дома си в
Коментари Харесай

Мая Манолова остава на палатка, отказва да се прибере от МОЧА

Не, Мая Манолова не се прибира в дома си в кв. " Хладилника ", а остава на палатка пред МОЧА.

" ЛЕВИЦАТА! и през днешния ден съобщи позицията си за запазването на Паметника на Съветската войска и историческата памет на България. Формацията се опълчи на провокациите и на натиска от столичните кмет, Областен шеф и политическата десница за премахването на монумента от центъра на София. Тази заран пред мемориала се събра управлението на коалиция ЛЕВИЦАТА! и жители. Подкрепата си обявиха и представители градската организация на Българска социалистическа партия и Възраждане.  

Пред медиите Мая Манолова съобщи, че вдигнатият от ЛЕВИЦАТА! палатков лагер в отбрана на Паметника на Съветската войска преди 9 дни ще остане там толкоз, колкото е належащо – до момента в който заплахата от унищожаването му изчезне. Тя означи, че това е финален обезверен опит на десницата за политически избирателен дял, посредством заличаване на паметта.  

Румен Петков акцентира, че тези, които желаят унищожаването на Паметника на Съветската войска, са същите, които подвигнаха монументи на летците, бомбардирали София през Втората международна война, избили над 4500 мирни жители и разрушили над 12 000 здания. Хора, без родова и социална памет. Тези хора би трябвало да бъдат спрени поради бъдещето на София, на България и на децата ни, означи Петков.  

Татяна Дончева напомни, че събарянето на Паметника на Съветската войска се инициира от наследниците на реститутите и наследниците на Държавна сигурност. Никой народ не може да избяга от своята историческа орис – тя е такава, каквато е, добави Дончева. 

Валери Жаблянов означи, че Паметникът на Съветската войска е мемориал и на Първа, Втора и Трета български армии, воювали против немския нацизъм в състава на Трети украински фронт. Той добави, че 30 години българската десница разрушава и акцентира, че българската памет за успеха над нацизма няма по какъв начин да бъде унищожена.  

Председателят на Коалиционния съвет на ЛЕВИЦАТА! Костадин Паскалев акцентира, че отбраната на Паметника на Съветската войска е отбрана на българското достолепие и памет и национална еднаквост.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР