Не изключваме нито един вариант за действие във връзка с

...
Не изключваме нито един вариант за действие във връзка с
Коментари Харесай

ЕКОВАС не изключва употребата на сила срещу хунтата в Нигер

Не изключваме нито един вид за деяние по отношение на преврата в Нигер, включително използването на мощ като последно средство. Това съобщи през днешния ден нигерийският президент Бола Тинубу, ръководител на Икономическата общественост на западноафриканските страни (ЕКОВАС), при закриването на среща на върха на районния блок, отдадена на преврата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Официално официално съобщение, прочетено след изказването на Тинубу в края на срещата, включваше резолюция, в която се желае от ръководителите на защитата на общността " да задействат аварийните сили на ЕКОВАС поради осъществения на 26 юли прелом.

Междувременно, представители на пучистите в Нигер са предизвестили почитан американски посланик, че ще убият отстранения президент Мохамед Базум, в случай че прилежащите страни подхващат военна намеса, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на поискали анонимност западни представители. 

Неназован западен представител споделил за АП, че за опасността е била известена изпълняващата длъжността заместник-държавен секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд при визитата й в Нигер предходната седмица. 

Информацията е била доказана от още един западен представител.   

Базум беше свален от власт от водачите на хунтата на 26 юли и от този момент насам е държан като пленник в резиденцията си. 

По-рано през днешния ден военната хунта в Нигер образува държавно управление, според декрет на новия водач на страната, военачалник Абдурахаман Чиани, прочетен през миналата нощ по националната телевизия. Кабинетът се състои от 21 министри.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР