“Не искаме да участваме в комисията по имунитетите, защото по

...
“Не искаме да участваме в комисията по имунитетите, защото по
Коментари Харесай

Христо Проданов: БСП няма да участва в разговори за конституционна реформа

“Не желаеме да участваме в комисията по имунитетите, тъй като по този метод я легитимираме. Процесът е доста по-прост - тези, на които им е пожелан имунитетът, имат опция да си го подадат, в случай че не се опасяват от правораздаването.” Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Христо Проданов в ефира на Bulgaria On Air.

“Очевидно е, че омертата беше развалена. Главният прокурор в последния месец стартира да работи по този начин, както трябваше да работи в предходните 3 години. Поради тази причина е основана тази комисия - с цел да се “тупа топката”,обясни Проданов. Според него комисията ще работи до тогава, докато президентът не издаде указа за основния прокурор, припомняйки, че нееднократно е увеличаван срокът на краткотрайна парламентарна комисия.

“Операцията “Чисти ръце” би трябвало да продължи с този или с някой различен основен прокурор. Това е нашата позиция”, безапелационен бе социалистът.
По неговите думи е необяснимо за естествените хора за какво Висшият правосъден съвет за 2 месеца обърна мнението си освобождението на основния прокурор.

“Очевидно е, че развалянето на дружбата сред Иван Гешев и ГЕРБ и Движение за права и свободи е в основата на това, което виждаме. Това, което в този момент става ясно, е това, което ние повтаряме през последните години за паралелната държава”, акцентира Христо Проданов.
Според него, точно заради това, този състав на Висш съдебен съвет не би трябвало да избира идващия основен прокурор.
Проданов сподели още, че Българска социалистическа партия е получила покана за диалози за конституционна промяна, само че ще откаже да взе участие в тях.

“Конституцията може да се трансформира, първо, в спокойна политическа среда и второ, от морални и мъдри хора. В момента нямаме съществуване на нито един от двата фактора”, изясни той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР