Не искам да коментирам домогването до властта, защото това в

...
Не искам да коментирам домогването до властта, защото това в
Коментари Харесай

Костов пред Дарик: Мафията, облечена в униформата на властта, мафиотизира цялата държава

" Не желая да разясня домогването до властта, тъй като това в огромна степен трансформира смисъла на думата „ блян ”, която аз употребявам. Стремеж е предпочитание да постигнеш избрана цел – това за мен е главното наличие на тази дума. В устрема на средството да постигнеш задачата си няма нищо неприятно, нищо порочно, нищо незаконно, както внушаваха в продължение на 45 години по време на комунистическия режим ".

Това съобщи в " Седмицата " на Дарик радио Иван Костов - министър-председател на България в интервала 1997 - 2001 година

По думите му властта е единствено едно средство. Мисията е друга – задачата не е да си на власт.

" Моята книга се пробва да изясни на тези, които са заинтригувани от полтиката и желаят да навлязат в тъканта й, доста по-различен взор върху властта – първо, че няма безспорна власт в едно демократично общество. Аз се пробвам да оказа помощ за повишение на културата на схващане на политиката, тъй като тя в България е доста ниска ", изясни Иван Костов.

Според него страховете са тези, които сковават българските политици и не им разрешават да работят – страховете, че ще изгубят доверието на хората.

" Дефиницията на " мафия " е организация, която открива лични правила на деяние и те са разнообразни от тези на страната, и по този метод реализира своите цели. Когато мафията влезе във властта, тя жестоко казано облича униформата на властта и тогава тя е нещо напълно друго – тогава тя постанова тези свои правила върху цялото общество ", уточни още Костов.

" Мафията, облечена в униформата на властта, мафиотизира цялата страна. Тя не смъква властта в България, злоупотребява с нея ", съобщи още той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР