Не исках да повярвам, че Министерският съвет разреши строежа на

...
Не исках да повярвам, че Министерският съвет разреши строежа на
Коментари Харесай

Иван Литвиненко: Има как Националната детска болница да бъде построена по-бързо

Не желаех да допускам, че Министерският съвет позволи градежа на частна детска болница. Бях шокиран. Това сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на Българската педиатрична асоциация проф. Иван Литвиненко за проблема с детската болница и частното лечебно заведение " Мама и аз ", чието основаване бе позволено отслужебното държавно управление и след зародилото напрежение то бе анулирано. Нещата за били готови, заподозря той. Къде е министърът на опазването на здравето, попита Литвиненко.

Хайде нещо този министър и този Министерски съвет да направи нещо за детското опазване на здравето, настоя той и сподели, че в болница " Иван Митев " рентгенът е доста остарял и липсват елементи, а лечебното заведение от години упорства за нов.

Има метод Националната детска болница по-бързо да бъде издигната, по мнението му. Няма бойкот на градежа на детската болница, по мнението му, само че на процедура процесът е прекомерно муден. Има хрумвания за решение на казуса с дефицита на медицински сестри като това да учат 3 години, а не 4, стана ясно от думите му. С това би трябвало да се занимава Министерството на здравеопазването, съгласно проф. Литвиненко. И частна детска болница няма от къде да откри фрагменти, счита той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР