Не е ясно къде ще се водят преговоритеЛидерът на Северна

...
Не е ясно къде ще се водят преговоритеЛидерът на Северна
Коментари Харесай

Неофициално: Путин и Ким Чен Ун говорят за доставка на оръжие

Не е ясно къде ще се водят договарянията

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун възнамерява да пътува до Русия този месец, с цел да се срещне с президента Владимир Путин.

Двамата водачи ще обсъдят опцията Северна Корея да даде на Москва оръжия за поддръжка на войната в Украйна, написа Би Би Си като се базира на източници.

Не е ясно къде ще се водят договарянията. Няма публично удостоверение от нито една от двете страни.

Информацията изтече, откакто Белият дом разгласи, че разполага с нови данни, съгласно които договарянията за доставка на оръжие сред двете страни напредват интензивно.

Източници споделиха за New York Times, че Ким най-вероятно ще пътува с брониран трен. Изданието твърди, че срещата сред Ким и Путин може да се състои в пристанищния град Владивосток, на източния бряг на Русия.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби сподели, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу се е опитал да убеди Пхенян да продаде артилерийски муниции на Русия по време на скорошно си посещаване в Северна Корея.

Оръжията, показани на срещата, включваха междуконтиненталната балистична ракета Hwasong, за която се счита, че е първата междуконтинентална балистична ракета на страната, употребяваща твърдо гориво.

Визитата на министъра е била първата, в който Ким е отворил вратите на страната за задгранични посетители след пандемията от Covid-19.  Оттогава Путин и Ким са си разменили писма, в които „ дават обещание да засилят двустранното си съдействие “, сподели той.

Двамата водачи се срещнаха за последно през 2019 година, когато Ким дойде с трен във Владивосток. Той беше посрещнат от публични лица с обичайно поднасяне на самун и сол. Това евентуално беше и последният път, когато Ким пътува в чужбина.

 

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР