Не е време за политически егоизъм и капризи. Основният смисъл

...
Не е време за политически егоизъм и капризи. Основният смисъл
Коментари Харесай

Томислав Дончев: За да има политики, трябва да има правителство

" Не е време за политически нарцисизъм и прищявки. Основният смисъл на политиката е да създава решения, а тя се трансформира в технология на абсурда ". Това разяснява депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев в ефира на Би Ти Ви.
Прочетете още
Дончев изясни, че партията му търси причини да поддържа държавно управление с втория мандат на " Продължаваме промяната " - " Демократична България ", и прикани оттова да им ги дадат, като един от тях би трябвало да е проектокабинетът. Оцени и като " вероятен модел " концепцията на Атанас Атанасов да се образува държавно управление вид " Попов " 2, тъй като обстановката е ексцентрична.

" За да има политики, би трябвало да има държавно управление ", уточни Дончев. 

Да се откажеш от първия мандат е доста тежко решение, сподели Дончев.

Ако всеки от нас се занимава само да отглежда и да радикализира своите поддръжници, до средата няма да стигнем, сподели Дончев, както и че политиката изисква да се носят следствията от непопулярни решения. Според него идващият кабинет ще би трябвало да вземе тежки решения като политики за консолидация или по какъв начин да се спре обедняването, базиране на финансовата стратегия на страната на средства от Европейски Съюз. То обаче би трябвало да се вземе от устойчиво държавно управление, а не от такова, на което " му се клатят краката ".                

" Спорът за бюджета наподобява като спор сред счетоводители ", сподели Дончев. Според него в бюджета има запаси, само че те не са на стойност 6 милиарда лв..           

" Да се окаже, че дефицитът би трябвало да е 6% или да се подвигат налози - това е най-лошата версия ", уточни той. Иначе изясни, че работата по бюджета и други тематики е допустима с ПП-ДБ и ги назова " досегашни съперници ".

Това би било съдружно ръководство, което ще е мъчно разбрано от нашите членове и последователи, сподели Дончев за вероятно ръководство с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Припомни и за партийното решение на ГЕРБ да не се коалират с Българска социалистическа партия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР