Не е тайна, че котките са изключително независими същества. Те

...
Не е тайна, че котките са изключително независими същества. Те
Коментари Харесай

Семейство откри котката си след 536 дни в неизвестност

Не е загадка, че котките са извънредно самостоятелни същества. Те имат потребност от персонално пространство, любуват се на личната си компания и постоянно са си изцяло самодостатъчни. Вероятно в случай че можеха сами да си отварят консервите с храна нямаше въобще да имат потребност от нас.

Въпреки това, котките са откриватели и обичат приключенията, което от време на време основава съществени проблеми за техните човешки родители. Особено когато косматите домашни любимци решат да не се прибират у дома, оставяйки притежателите си уплашени и обезпокоени за тяхната сигурност.
 Какви хора сте съгласно това дали предпочитате котка или куче Какви хора сте съгласно това дали предпочитате котка или куче
Изследване, извършено от Университета Карол, на тема на феновете на домашни любимци разграничава разликите сред хората, които о...

Точно това се случва с Минди и Люк Кринер , когато тяхното сладко, мъжко, рижаво коте, на име Кет изчезва. Животното не се прибира в продължение на 536 дни, а притежателите му последователно стартират да губят вяра. Именно тогава Кет най-сетне се връща у дома, с цел да ги зарадва прочувствено.

Минди и Люк осиновяват Кет от подслон през 2015 година. Те виждат, че той е доста свенлив и прекомерно нерешителен, с цел да си играе с другите котенца в приюта. Двойката незабавно схваща, че Кет е предопределен да бъде част от фамилията им.

" В очите му се виждаше, че той просто се нуждае от обич. Кет имаше моментална обвързаност към брачна половинка ми Люк, само че една заран се събудихме и той просто лежеше на гърдите ми и мъркаше. Това беше началото на нашата мощна връзка “, споделя Минди.



„ Оказа се, че котката в действителност е имала потребност от обич, с цел да разкрие себе си – скоро мъжкарят закупи задоволително убеденост, с цел да се разхожда из двора, изследвайки новата територия. За страдание един ден Кет не се върна от приключенията си на открито “, спомня си собственичката й.
 Ако котката ви прави това, значи ви предизвестява за неприятно събитие! Ако котката ви прави това, значи ви предизвестява за неприятно събитие!
Навярно не чувате за пръв път, че животните усещат на друго равнище, когато следва да се случи нещо - без значение дали е естествено бедстви...

„ Той изчезна при започване на май. Обикновено излиза за малко денем, когато е хубаво времето и се прибра вкъщи, когато го повикаме за обяд или вечеря. Маука мощно, с цел да ни уведоми, че си идва. Сложих му новата каишка, която преди малко беше пристигнала по пощата, и го пуснах да си играе на дървото начело, както нормално. Той направи пауза и ме погледна, в този миг се почувствах доста необичайно, като че ли няма да го видя още веднъж. Всъщност дори се обадих на брачна половинка ми, с цел да му го кажа. Предполагахме, че ще бъде естествен ден, само че нямахме този шанс. Кет не се прибра у дома за вечеря, не се появяваше и при повикване. До сутринта към този момент бях в безспорна суматоха “, споделя Минди.

Семейството незабавно разгласява публикация във Facebook групата за изгубени и открити животни в региона на Хамптън Роудс, Вирджиния, надявайки се някой да го е видял. Те също по този начин изваждат котешката му тоалетна и храната на открито с вярата, че познатите миризми могат да върнат Кет назад в дома. Двойката разлепя и флаери из квартала, само че нищо не оказва помощ.



„ Изпратих обява с цялата информация до Джина – жена-съкровище, която работи само с положителното си сърце, тя е админ на групата „ Изгубените и открити домашни любимци в Хамптън Роудс “. Тя незабавно я показа и хората започнаха да реагират. Взехме всички предложени препоръки, които тя предложи на страницата – сложихме котешката тоалетна и купичката с храна на открито, тъй че той да усети миризмата по пътя към дома. Направихме и дребни котешки къщички на прилежащите пресечки и на към миля от вкъщи си, с храна и предмети, които миришат на нас. Съседите ни са фантастични и също помагаха като постоянно ги ревизираха, вместо нас, с цел да не се постанова да пътуваме толкоз доста с бебето. Разлепихме разгласи в локалния магазин за хранителни артикули, ветеринарните клиники и приютите в квартала. Но Кет не се появяваше. След няколко месеца нощни разходки, неспирни позвънявания и молебствия, започнах да изгубвам вяра. “, признава Миди.

Всяка вечер сплотеното американско семейство обикаля квартала в търсене на Кет, само че от него няма и диря.
 Топ 5 на най-хубавите породи котки Топ 5 на най-хубавите породи котки
Допреди няколко десетилетия способността на котките да хващат мишки и плъхове беше високо ценена, изключително в селските региони. И даже дне...

„ Котаракът беше чипиран и имаше каишка с информацията на ветеринаря и моето име. Знаех, че в случай че някой го откри или даже по-лошото – в случай че е блъснат от кола да вземем за пример – ще се обади, тъй като ще бъде разпознат. Седмиците се трансфораха в година, след това малко повече, а пукнатините в разрушеното ми сърце ставаха по-големи с всеки идващ ден. Почти година и половина по-късно, навръх Хелоуин, 536 дни след изгубването на Кет, получих гласово известие от Агенцията за отбрана на животните (Animal Control) и имейл от компанията за микрочипове, в която се споделяше, че той е открит. Честно казано, не имах вяра на това, което четях. Мислех си, че е неточност “, признава разчувстваната Минди.



„ В гласовото известие от организацията споделиха да се свържа с Регионалния подслон за животни на полуострова, с цел да намеря Кет. Карах до този подслон толкоз бързо, колкото законът позволяваше, и влязох през вратата, борейки се да задържа сълзите си. Те ме прекараха през всички стаи, само че моята котка не беше там. Прекрасната жена на регистрацията се обади по телефона на всички вероятни институции, за които се сети, и най-после разбра, че мъж се е обадил на Агенцията за отбрана на животните откакто Кет е бил ударен от кола вечерта на Хелоуин. Пред организацията 60-годишният мъж обяснил, че е хранил котката, която мислел за женска, в продължение на най-малко година, преди да бъде ударена. Но вместо да го заведе на ветеринар след случая, той се е обадил на Агенцията за отбрана на животните и е съобщил, за „ бездомна котка “, която е била блъсната и има потребност от помощ. От организацията неотложно сканират чипа и информацията за Кет незабавно изскача. Възрастният господин даже не е знаел, че съществуват микрочипове. Той е задържал Кет в къщата си, до момента в който се свържат с мен. Обадих му се незабавно и взех котката още същия следобяд “, споделя Минди.

„ Събирането беше нереално. Той беше единствено на 1,8 благи, на 2 пресечки от парка, където разхождаме бебето 3-4 пъти седмично. Кет седеше на верандата и ядеше от купата си. Когато ме погледна, аз му споделих името и го извиках по метода, по който го върша по принцип. Той измяука както постоянно, хапна още малко храна от купата и потегли към мен. Аз седнах на стъпалата и го оставих да пристигна самичък, ако е уплашен, той седна в скута ми и стартира да мърка. Вървях към колата, когато котката чу брачна половинка ми, който има необикновено характерен глас. Люк говореше с индивида, който го хранеше, а Кет като че ли знаеше, че се прибираме и мъркаше по-силно, в сравнение с мислех, че е допустимо. Тогава се сгуши в мен за дълго и като че ли разрушеното парче от сърце ми се върна на мястото си. Съпругът ми улови точния миг за съвършената фотография, малко преди цялото семейство най-сетне да се приберем дружно у дома. “


 Ако в дома ви пристигна котка, това е на шанс! Ако в дома ви пристигна котка, това е на шанс!
Не е рядко срещано събитие на терасата ви или още повече - в двора ви, да се появи котка, която в никакъв случай до в този момент не сте виждали. Много хо...

„ Когато се прибрахме, котаракът непосредствено отиде до „ неговото място “ – банята, където държим растенията през зимата и се е трансформирала в мини джунгла. Разходи се легна тъкмо там, където постоянно застава. Неговите кучешки братя и сестри пристигнаха да го видят и да го поздравят за добре пристигнал вкъщи “, разкрива щастливата собственичка.

„ Надявам се, че нашата история ще даде вяра и на други, изгубили домашните си любимци или може би тези, които неумишлено са прибрали животно от улицата, ще ревизират чипа му, с цел да са сигурни, че то не е непознато “, прибавя тя.



Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР