Не е тайна, че диабетът все още не може да

...
Не е тайна, че диабетът все още не може да
Коментари Харесай

Кои продукти са задължителни в менюто на диабетиците?

Не е загадка, че диабетът към момента не може да бъде излекуват дефинитивно. Но болните имат опция сами да забавят развиването на заболяването и доста да подобрят положението си. За да съумеят би трябвало да се хранят вярно, като слагат ударението върху избрани артикули.

Задължително яжте повече плодове и зеленчуци. Особено потребни са гроздето, боровинките, ябълките и алените боровинки. Специалистите считат, че тези артикули оказват помощ да бъде следено равнището на захарта в кръвта, а също по този начин и в битката против вероятните затруднения да диабета. Задължително е да се ядат пресни плодове и зеленчуци, а не сокове, изключително пакетирани, в които има доста захар.

Много потребна е овесената каша. Тя съдържа дълги въглехидрати, които не провокират внезапен скок на равнището на захарта в кръвта. Освен това овесената каша оказва помощ за възстановяване на храносмилането и за извеждането на токсините от организма.

Кои мазнини и млечни артикули са потребни за диабетиците и може ли те да си пийват бира или вино четете в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР