не е случай, при който да бъдат изведени количества

...
 не е случай, при който да бъдат изведени количества
Коментари Харесай

Светослав Бенчев: Пазарът на петрол си търсеше как да остане на по-високи нива

" не е случай, при който да бъдат изведени количества нефт от пазара, защото количествата, които се намират към Суецкия канал, ще доближат до своята дестинация. Пазарът просто си търсеше по какъв начин да се задържи на по-високи равнища още известно време ". Коментарът направи пред БНР Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация. 

Според него действителната цена на барела е под 60 $ .

Бенчев предвижда, че нещата скоро ще се възстановяват и изрече съмнение, че други фактори въздействат сега на пазара на суровия нефт :

" Водещ е пандемията, както и имунизационният развой, на който пазарът реагира оптимистично. Втори фактор е какво ще се случи сред страните от ОПЕК и ОПЕК+. Те изненадаха пазарите преди месец, когато задържаха квотите. Не знам дали това е продължи и през идващите месеци, тъй като американските шистови сонди дебнат. Под 200 сега са в интервенция, а аз считам, че умерено могат да доближат стойности от 600-650 сонди. А сега има и свободен паричен запас, който може да бъде употребен от тях ". По думите му това ще е по-интересният фактор, който ще въздейства на пазара в идващите месеци.

По думите на Светослав Бенчев, в случай че има 14-дневен тренд на намаление на цените на петрола, това ще се отрази на цените на горивата в България. Той уточни, че страната ни е с най-хубави цени на горивата в Европейски Съюз - както с такси, по този начин и без.

Интервюто на Георги Марков със Светослав Бенчев в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР