Не е решение на инат Любомир Каримански да не оттегли

...
Не е решение на инат Любомир Каримански да не оттегли
Коментари Харесай

Станислав Балабанов, ИТН: Темата Северна Македония може да създаде изключително напрежение в коалицията

Не е решение напук Любомир Каримански да не отдръпна кандидатурата си за гуверньор на Българска народна банка, а наше свободно и демократично право. Казусът като борба пост гуверньор на Българска народна банка не е заложен в съдружното съглашение. Това сподели за Българска национална телевизия депутатът от ПГ на " ИТН " Станислав Балабанов.

„ Бяхме задоволително предвидими в нашия претендент, уверени в качествата и професионализма и направихме това, което този парламент разрешава - да го издигнем за претендент. Какво ще наредят партийните структури и по какъв начин ще гласоподават депутатите в петък, това е различен въпрос. Ако има нужната воля и съвест, господин Каримански в петък ще бъде определен а гуверньор на Българска народна банка “, сподели още Балабанов.

„ Темата Северна Македония е голяма алената линия. Такава тематика в действителност е допустимо да сътвори извънредно напрежение в обединението, тъй като тя е в основа на съдружното съглашение, сподели той и прикани, в случай че някой е водил диалози подмолно да се вдигне ветото, да ревизира позицията си “, съобщи Балабанов.

За това дали би трябвало да се изпраща оръжие за Украйна, Балабанов съобщи, че в обстановка на война, като сътрудник на НАТО и Европейски Съюз, би трябвало да бъдем оптимално обединени и да имаме ясна позиция - освен в обединението, а в цялата пленарна зала, в това число президентът и Министерски съвет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР