Не е редно да се иска електронно направление по телефон,

...
Не е редно да се иска електронно направление по телефон,
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Спасов: Пациентите не трябва да искат направления по телефона и да търсят здравни съвети в аптеката

„ Не е редно да се желае електронно направление по телефон, по вайбър или през обществените мрежи. Първо българският пациент би трябвало да се научи да върви на доктор. “ 

Това прикани от ефира на „ NOVA “ общопрактикуващият доктор доктор Мирослав Спасов. 

Според него най-удачният метод за посещаване на лекарски кабинет е с авансово записан час . След това би трябвало да се яви персонално този, който желае да употребява здравната услуга , а не негов родственик или другар. Д-р Спасов даде предполагаем образец с пациент, който желае направление за кожен лекар и праща собствен непосредствен да го вземе. 

„ Това няма по какъв начин да стане, тъй като ние първо би трябвало да го прегледаме и да се окаже, че той има потребност от напълно различен експерт. Хиляди болести имат редица клинични прояви и ние сме тези, които преценяме от какво имате потребност. Ако не желаете да търсите нашето умело мнение, по-добре не ни губете времето, с цел да обърнем внимание на тези, които ценят труда ни и зачитат нашето мнение на експерти “,  заяви доктор Спасов. 

Той добави, че българският жител има навика да се оплаква от достъпността на здравната система , само че пропуща тематиката със свободното разпределяне на медикаменти в аптеките. 

„ Наскоро мой сътрудник описа чудноват случай за пациент, който се оплакал от гръдна болежка в аптеката, а фармацевтът му е изписал обезболяващо. Лекарят го е извикал на обзор, открил е, че пациентът има инфаркт, след което е извикана кола за спешна помощ. Последвала е хоспитализация и по този метод животът на индивида е бил избавен “, описа доктор Мирослав Спасов.

Общопрактикуващият доктор прикани сътрудниците си фармацевти да не се поддават на такива импровизации, тъй като тяхната работа е да следват лекарските наставления и при потребност да заменят изчезнал медикамент с сходен подобен. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР