Не е от първостепенно значение дали в промените в Конституцията

...
Не е от първостепенно значение дали в промените в Конституцията
Коментари Харесай

Весела Чернева: Декември е ключов за членството ни в Шенген и приемането на важните конституционни промени е много важно

Не е от първостепенно значение дали в измененията в Конституцията ще бъде вписано, че участието на България в Европейски Съюз и НАТО стават наложителни. Много по-важна е правосъдната промяна. Тя би трябвало да е в центъра на измененията в Конституцията. Реформата в службите също е доста дълго време отлагана и би трябвало да се организира, тъй като не може службите да работят по политически поръчки. Въпрос на мнение е дали би трябвало да се включат тематиките като промяната на Националния празник. Тази тематика може да провокира необятен публичен спор, което е добре. Декември месец е основен за участието ни в Шенген и приемането на значимите конституционни промени е доста значимо. Това е повода ръководещото болшинство да продължи да действа.

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS заместник-директорyt на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева.

„ Идеята за разширение на Европейски Съюз най-вероятно ще бъде оставено на назад във времето. За България е доста значимо да успее да убеди Нидерландия и Австрия за участието ни в Шенген. Прозорецът е доста дребен, само че не е и неосъществим, с цел да се случи това. Промените в Конституцията би трябвало да бъдат признати, както през днешния ден това ще се случи със закона за КПКОНПИ. Президентът се чуди по какъв начин да задиря държавното управление и върви в чужбина. Факт е, че държавното управление би трябвало да впрегне всички сили, с цел да се случи участието ни в Шенген. Не би трябвало да забравяме, че сме дружно с Румъния. Винаги е добре, когато сме единни и дружно с тях ", добави тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР