Не е нужно да живеете в англоговоряща страна, за да

...
Не е нужно да живеете в англоговоряща страна, за да
Коментари Харесай

Как да учите английски език в родната си страна

Не е нужно да живеете в англоговоряща страна, с цел да владеете британския език свободно. Ако сте изобретателни за метода, по който изучавате езика, не е нужно даже да напускате родния си град. Използвайте тези 10 съвета, с цел да подобрите уменията си, без даже да напускате дома си.

1. Обградете се с британски.

Не е належащо да сте в англоговоряща страна, с цел да се обкръжите с британски. Намерете способи да извършите езика част от всекидневието си. Пишете листата си за извършване на покупки, четете вестника, слушайте радио, пишете дневник или слушайте песни на британски.

2. Намерете си британски другари.

Дори в случай че не живеете в англоговоряща страна, евентуално има доста чужденци, които живеят наоколо. Намерете способи да се срещнете с хора, които приказват на британски: посещавайте задгранични питейни заведения и заведения за хранене, присъединете се към спортни и обществени клубове. Можете даже да се включите като лидер в локална туристическа атракция, с цел да се срещнете с англоговорящи от целия свят.

3. Намерете си сътрудници в ученето.

Не се нуждаете от носители на езика, с цел да практикувате британски. Намерете си сътрудник, с който да учите дружно или създайте британска група в обществена мрежа и се срещайте постоянно, с цел да си говорите. По този метод може да се мотивирате взаимно.

4. Използвайте достоверни материали.

Четенето на британски единствено в учебниците може да стане скучно. Опитвайте да четете британски текстове, написани за и от носители на езика. Първо ще бъде предизвикателство, само че по-късно ще стане доста по-интересно, откакто съумеете да го извършите. Ако не можете да намерите британски книги или списания, използвайте интернет, с цел да четете новините на британски език всеки ден.

5. Бъдете онлайн.

Бъдете онлайн и се свързвайте с хора от целия свят. Присъединете се към чат стаи или конгреси, вземете онлайн курс по британски език или намерете някой, с цел да го практикувате, до момента в който изучавате разнообразни култури. С обществените медии е по-лесно от всеки път да поддържате връзка с другари от целия свят.

6. Задайте си реалистични цели.

Дайте си причина за учене: желаете ли да получите покачване, да говорите с задгранични сътрудници, да учите в чужбина или да прекарате идната си отмора в англоговоряща страна? Задайте краткосрочни и дълготрайни цели и следете напредъка си.

7. Слушайте същински британски.

Тренирайте ухото си, като слушате британски с естествена скорост, даже в случай че не разбирате всичко. Упражнявайте се да слушате, без да виждате нещата, записани и не се опасявайте да слушате нещата няколко пъти, с цел да уловите някакъв забавен или необикновен речник. Лесно можете да намерите безвъзмездни британски подкасти онлайн, а осведомителните организации от множеството англоговорящи страни имат безвъзмездни онлайн и аудио вести.

8. Намерете занимателни способи да научите нови думи.

Ако обичате да пеете, потърсете думите за обичаните си британски песни. Или в случай че си спомняте какво виждате, напишете нови думи на бележки и ги залепете към къщата си. Направете смешни примерни фрази или нарисувайте дребни фотоси до нов речник, с цел да ви оказват помощ да го запомните.

9. Научете за културата.

Разберете за хората и културата на англоговорящите страни. Изучаването на език не е единствено граматика и лексика: става дума за другарство с хора, които имат разнообразни способи на мислене и говорене!

10. Каквото и да вършиме, забавлявайте се!

Изучаването на език изисква доста работа, само че е по-вероятно да се придържате към нея, в случай че се забавлявате. Играйте игри, решавайте кръстословици, пейте песни, четете комикси и не се тормозете прекомерно доста за правенето на неточности - постоянно грешките са метод да се научите най-добре!

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР