Топ 5 на съветите, чрез които да подобрим уменията си

...
Топ 5 на съветите, чрез които да подобрим уменията си
Коментари Харесай

5 съвета за това как да подобрим уменията си за учене.

Топ 5 на препоръките, посредством които да подобрим уменията си за учене

Ученето може да бъде възприемано като много мъчно затруднение от учениците. Да оползотворят най-правилно времето, което имат, се оказва предизвикателство, изключително за деца, които занапред се приспособяват към нов материал.

Взимайки това в поради, сме ви подготвили 5 тактики, ориентирани към някои от най-трудните аспекти на ученето. Те са създадени от Айлийн Трейси, специалист от Оксфорд, като тя ни показва нов взор върху обичайните техники, които познаваме. Още през първите дни, когато започнете да учите – пробвайте да отделите време да развиете следните умения:

5. Разпределяне на времето
Често вярното разпределение е един от най-големите проблеми, с които се сблъскваме. Между часовете, които прекарваме в клас, заниманията ни отвън занятията и семейстовото и работата, не ни остава свободно време за нищо друго. Трейси поучава да се захванем със правенето на график, който да работи за нас.

“Естествено, че няма (за щастие) такова нещо като съвършено разпределение на времето, само че има доста способи за образуване на всекидневието, които са много структурирани, а други по-гъвкави. Можете да приспособите графика си, тъй че да пасва на вашите желания и да си изготвите таблица, която да е комфортна за вас. Смисълът на вярното разпределение на времето е да си отделите и такова за отмора. Ако е вярно направена, тази таблица ще ви обезпечи уравновесена работна среда, ще ви освободи от напрежението, който идва от неорганизираното ви всекидневие. Много възпитаници откриват, че всичко това усъвършенства и тяхната мотивация. “

Можете да помогнете на себе си или вашите деца да разработят график, в който е включено задоволително образователно време, само че и забавление, с цел да избегнете бърнаут.

4. Планиране при писането на есе Често срещан проблем, с който се сблъскваме, е терзанието, което учениците изпитват, когато би трябвало да напишат есе или различен вид текстова задача. Те постоянно усещат, че способността им да създат явен и прецизен текст е нещо прекомерно мъчно за тях. Трейси счита, че това се дължи на неналичието на авансово обсъждане. Това, което тя предлага е в детайли да планирате есето си преди в действителност да започнете да го пишете.

“Планирането лишава време и процедура, заради което учениците постоянно пропущат този важен стадий, бързайки да стартират да пишат (особено на изпити). Това има противоположен резултат. Добре структурираното есе с прекрасен разбор и причини се прави оценка с доста повече точки от текст, който пишете в придвижване. Критиките на оценяващите най-често са, че учениците в действителност не дават отговор на въпроса, заложен в тематиката. Това се дължи на обстоятелството, че множеството възпитаници просто не си вършат проект. Когато се учите да планирате развивате уменията си да четете и интерпретирате, да създавате разумни връзки и да мислите по-различно. Ще спрете да се чудите по какъв начин да започнете и завършите есето си. Всичко това ще ви спести часове от писане на чернови и коригиране. А когато сте на изпит – ще бъдете оценени добре, с помощта на мисълта, която сте развили, в сравнение с просто да разчитате на запаметени познания. Знаейки, че можете да се справите с тази задача и напрегнат от изпит, е ужасно за вашето самочувствие. ”

3. Трикове за добра памет
Мнемониката е доста остаряла техника, само че към момента работеща. На пръв взор може да наподобява много странна, само че за доста възпитаници е много по-ефективна от наизустяване. Трейси ни предлага да се забавляваме по време на целия развой:

“Мнемониката обгръща голямо многообразие от изобретателни трикове, които подтикват дясното ви мозъчно полукълбо, правейки елементарно задържането на всевъзможен тип информация, в сравнение с в случай че учите рутинно. Мнемониката включва асоциации с въображението, тъй че учениците харесват много тази техника. (Този способ може да ви помогне да развиете въображението си, в случай че сте изгубили тази своя дарба.) Можете да прилагате този съвет при ученето на непознати езици, както и при предмети като биология, химия и история, където има доста имена и дати, които би трябвало да помните наизуст. Друга изгода на мнемониката е, че оказва помощ да наблюдавате какво помните най-добре. Това ви прави по-мъдри и ви оказва помощ да анализирате метода, по който учите. Не е нужно да се притеснявате, че ще разчитате единствено на свота памет и ще разнообразите досадните часове за преговор. ”

2. Мисловна карта
Това е образен способ на учене, който подканва учениците безусловно да нарисуват мислите и концепциите си на хартия, тъй че да ги проучват образно, а не вербално. Трейси счита, че тази техника може да се употребява от възпитаници на всички възрасти.

“Изготвянето на мисловна карта дава страховит директен път до по-лесен преговор и писане на есе. Можете да я употребявате даже и за брейнстроминг. Мисловната карта е потребна при доста предмети, в това число и при изкуство и филантропични науки. Ефективна е даже и при академично обучение. Включва очертаване на информация посредством основни думи, цветове и форми, стимулирайки дясното ви мозъчно полукълбо. Всичко това окуражава ексцентричното мислене. Студентите, които употребяват този способ разясняват какъв брой елементарно могат да се повявят нови хрумвания. Освен това, мисловните карти се помнят елементарно. Дори и да не сте доста положителни в рисуването, в случай че имате изобретателен метод, мисловната карта ще бъде облекчение на образователния ви развой. “

1.Водене на мемоари
Учениците нормално се разделят на две категории, щом става дума за водене на мемоари – такива, които записват всичко буквално и такива, които не пишат съвсем нищо. Трейси счита, че ключът към това да знаеят какъв брой тъкмо да напишат се корени в способността на студентите да откриват основните думи в разнообразни лекции.

“Невинаги е явно по какъв начин би трябвало да си водим мемоари от книги и лекции; постоянно се оказва, че не са потребни и са прекомерно подробни или пък доста къси. Някои възпитаници губят време да записват безусловно всичко в компютъра си, което е безусловно излишно. Изкуството на това да вършим положителни мемоари е да идентифицираме основни точки. Това е доста деен способ за преговор, който разрешава да абсорбираме огромно количество информация елементарно и бързо. Ще си спестите доста часове време и малко количество маркери за наблягане. “

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР