Не е нормално чужди държави да финансират което и да

...
Не е нормално чужди държави да финансират което и да
Коментари Харесай

Каракачанов: За имами се назначават само хора, завършили в чужбина

Не е обикновено непознати страни да финансират което и да било от вероизповеданията в България. Това би трябвало да се спре със закон.

Трябва да се забрани и непознати жители да вземат участие в управлението на вероизповеданията у нас, съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов по Нова тв. Той добави, че Главното мюфтийство назначава за имами хора, приключили частни ислямски университети, в които се проповядва коренен ислям, без да се легализират дипломите им.

По думите на Каракачанов през последните години за имами се назначават единствено хора, приключили в чужбина. Според вицепремиера това постанова да се възвърне образованието по тези вероизповедания, тъй че бъдещите имами да са приключили лицензирано от българското просветно министерство образователно заведение. 

„ Не би трябвало да се позволява който и да било, освен Турция, посредством религията да упражнява политическо въздействие в България ”, безапелационен бе Каракачанов. 

Той разяснява и поисканите от Българска социалистическа партия оставки на министъра на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев и на Валери Симеонов поради оградата по българо-турската граница. Каракачанов бил даже " леко отчаян ", че Българска социалистическа партия не са поискали и неговата оставка. 

„ Аз съм индивидът, който още преди две години и половина желаех оградата по границата да бъде оповестена като част от стратегическата инфраструктура, да се охранява по специфичен метод и да изпратим армията там. Смешно е да се желаят оставки на двама министри поради това ”, съобщи Каракачанов. Според него дейностите на Българска социалистическа партия са стимулирани от идния ексклузивен конгрес на 28 октомври, а задачата е сближение на електората. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР