Не е никак трудно да сме фенове на виното. Нискоалкохолната

...
Не е никак трудно да сме фенове на виното. Нискоалкохолната
Коментари Харесай

Как да вземем най-доброто от всяка бутилка вино

Не е по никакъв начин мъчно да сме почитатели на виното. Нискоалкохолната напитка има редица разновидности, подобаваща е за всевъзможни мотиви и се комбинира ужасно в редица ястия.

Но и при потреблението на вино си има някои тънкости , с които е добре да сме осведомени, с цел да я превърнем в оптимално наслаждение. Те са събрани от австралийски винени специалисти и можем да ги използван още през днешния ден.

Декантиране

Винаги е добре да го прилагаме, преди да пристъпим към наливането на виното в чашите. При този развой на аериране виното става доста по-ароматно, поради което ще можем да усетим и всички негови нотки.
 Виното, декантерът и за какво наложително би трябвало да декантираме виното
Защо наложително би трябвало да декантираме виното

Ползите от декантера

Ако нямаме на разположение декантер, можем да използваме и... ваза , която авансово сме почистили добре. Важното е да е по-висока, с цел да се сътвори пространство за кислорода, който прониква във виното, и магията да се случи.

Въртене на чашата

Виждали сме да го вършат дегустаторите, преди да отпият от следващото вино. Добре е и ние да го вършим. А деликатното клатене на чашата с кръгови придвижвания още веднъж е за да освободим ароматите от напитката. Разбира се, този трик не се ползва при пенливите виновност.
 Снимка 469626

Съхранение

Няма нищо неприятно да съхраняваме освен белите, само че и алените виновност в хладилника, изключително в случай че ни е по-приятно да ги консумираме охладени. А след отварянето на бутилката, наложително би трябвало да я държим на студено, с цел да избегнем окисляването, и с цел да й се любуваме по-дълго време.

Ако не сме съумели да се оправим с една бутилка едновременно, целесъобразно е да пресипем остатъка в друга, по-малка . Колкото по-малко място има за О2 в нея, толкоз по-дълго ще запазим виното годно за пиянство.

Има и различен елементарен трик, в случай че нямаме желание да допиваме останалото в бутилката вино. Може да го пресипем във форма за лед и да използваме кубчетата за готвене.
 Снимка 469627

Охлаждане

Ако сме си купили бутилка вино на стайна температура и желаеме да я охладим допустимо най-бързо, има един елементарен трик. Увиваме бутилката в кухненска хартия и я слагаме във фризера. Хартията ще замръзне бързо и са належащо 15-20 минути за бързо изстудяване.
 Виното, храната и по какъв начин да ги съчетаваме вярно
Вино и храна - кои са съвършените комбинации

За да бъде всичко по-вкусно

Чаша

Важно е да пием виното в вярната чаша. Колкото по-голяма е тя, толкоз повече кислородът ще може да отключи усета и аромата на напитката. Но би трябвало да внимаваме да не прекалим с количеството, написа Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР