Не е изключено въвеждането на тол системата за автомобили над

...
Не е изключено въвеждането на тол системата за автомобили над
Коментари Харесай

Неясноти и липса на устройства вещаят хаос и със старта на тол системата

Не е изключено въвеждането на тол системата за коли над 3.5 тона от 1 март тази година да бъде придружено от същия безпорядък като старта на електронните винетки при започване на януари 2019 година

Причината е, че единствено един снабдител предлага бордови устройства, само че не може да подписва контракти с превозвачите, тъй като няма утвърдена цена тарифа с новите по-ниски цени от държавното управление. Това сподели инспекция на Mediapool откакто водачи предизвестиха, че ще има проблеми със старта и на тол системата.

В момента тече публично разискване на новата цена, което ще завърши на 12 февруари. Това значи, че цената за пътните такси може да бъде утвърдена най-рано на съвещанието на държавното управление на 19 февруари, а на 21 февруари да бъде оповестена в Държавен вестник и да влезе в действие.

Ако това се случи, бордовите устройства може да бъдат пуснати в продажба на 21 февруари - т.е. към десетина дни преди формалния старт на тол системата. Това стана ясно от обясненията по телефона на представител на един от доставчиците на услугата.

Ако има проблем с бордовите устройства, водачите въпреки всичко могат да изберат да платят по един от другите два метода - посредством маршрутна карта или GPS тракери, съгласно обясненията на доцент Георги Балабанов, специалист от Националното тол ръководство, пред Българска национална телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР