Не е добра практика от конкретен повод да се бърза

...
Не е добра практика от конкретен повод да се бърза
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Как да увеличим заплатите с 20% със средствата, с които разполагам?

Не е добра процедура от съответен мотив да се бърза за смяна на правни институти. Нека да не бързаме кампанийно да преработваме законите.

Това сподели в утринния блок на Нова телевизия министърът на правораздаването Цецка Цачева.

Примерът от Пловдив разсъни безредици в гражданското общество и страната е длъжна да реагира. В отговор на уговорката на страната е основана работна група към Министерство на правораздаването, която да разиска дали е належащо да се уточняват текстовете в Наказаетлния кодекс за неизбежната защита. Поканените да се включат представители на Висшия правосъден съвет, на Главна прокуратура, на неправителствени организации, на адвокатура отхвърлиха присъединяване с аргумента, че институтът на неизбежната защита е задоволително добре организиран. Тази група ще се събере в понеделник – дано да се изследва практиката в последната година и в случай че решат, ще предложат законови промени, съобщи Цачева.

Тя описа, че и нейни близки са ставали жертва на крадци. Влизаха в дома на сестра ми, която беше с две дребни деца. Картината по-късно беше умопомрачителна, уточни правосъдният министър.

Тя разяснява и митинга на надзирателите.

Протестните дейности на чиновниците от пандизите са в ход, продължава и разговорът с Министерството на правораздаването. Представителите на синдикатите не са задоволени от резултатите – те желаят увеличение на заплатите с 20%, увеличение на личния състав и равнене на заплащания за характерни условия на труд с тези в Министерство на вътрешните работи.

Направихме среща с финансовия министър и беше препоръчано малко над 5%-но нарастване, което дружно с 5%-то нарастване от 1 януари става близо 11%. Протестиращите отхвърлиха. Онова, което зависи от нас, сме го създали. Ако някой ми предложи логаритъм по какъв начин със средствата, с които разполагам, да увеличим заплатите им с 20%, ще го направя, акцентира Цецка Цачева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР