Не били компютри, а компоти. Така накратко може да се

...
Не били компютри, а компоти. Така накратко може да се
Коментари Харесай

Не компютри, а компоти: предизвикал ли е синът на Костадинов групов бой в училище за лева срещу еврото - Общество

" Не били компютри, а компоти. " Така в резюме може да се опише и съпоставена с отговора, който OFFNews получи на въпросите си, отправени към Министерството на образованието и науката по този мотив.

На 29.01. водачът на " Възраждане " и народен представител написа във Facebook, че пълнолетният му наследник е събирал подписи за осъществяване на референдум за опазване на лв. от възпитаници в учебното заведение, където учи. Момче, което Костадинов назовава " бабаитът на съответния клас " и " новак евроатлантик ", скъсало бланка за подписката с репликата: " Ето какво мисля за вашата подписка ".

" Моето момче умерено му споделя, че в този момент има два избора - или да отиде и да разпечата за наказване 30 празни бланки на мястото на скъсаната, или да изяде балтиите (шамари, на варненски:) - писа Костадин Костадинов. - Любителят на еврото отхвърля и двете, вследствие на което изяжда шамарите:) Тръгвайки си ядосан, той заплашва да се върне и да отмъсти. След малко се връща с още няколко момчета, само че и синът ми е с неговите другари, като последствието от повторната среща е групово раздадени балтии от последователите на лв. за последователите на еврото:) След като повежда в резултата с 2:0 в последна сметка нашият тим печели с хеттрик, тъй като и скъсаната бланка е възобновена с репарации в 30 екземпляра:)

...

Има моменти, в които доста се гордея с децата си, и този е тъкмо един от тях:) Защото, до момента в който синът ми разказваше историята, щерка ми, която е на 11 години, от самото начало се тюхкаше, че е дребна, и не може да събира подписи и тя:). "

Потресена, същата вечер Кремена Кунева от " Демократична България " реагира с думите, че ще сезира МОН и Комисията по обучение към Народното събрание, тъй като народен представител си разрешава " да предизвика и да адмирира насилието на деца в учебно заведение ". На идващия ден остра реакция пристигна и от народния представител от ДБ Елисавета Белобрадова.

Във връзка със случая през вчерашния ден OFFNews се обърна към МОН с въпроси. Попитахме: възможно ли е събирането на подписи в учебно заведение, въпреки и от пълнолетни възпитаници, в поддръжка на политическо искане за осъществяване на референдум и в случай че не, какво ще последва за сина на Костадинов; правилно ли е, че синът на депутата е провокирал пердах с други възпитаници и в случай че да, какви последици е понесъл или ще понесе за държанието си?

Отговорът от министерството гласи следното:

" Проверка на РУО - Варна откри, че подписка против въвеждане на еврото не се популяризира на територията на учебното заведение, в което учи Тодор Костадинов. Учениците, в това число и Костадинов, настояват, че самодейността се популяризира отвън учебно заведение.

Няма информация за физически конфликт сред възпитаници. И в този случай не е належащо налагане на наказване. Директорът на учебното заведение е извикал Тодор Костадинов на диалог, в който му е обърнато особено внимание, че законът не позволява в учебно заведение да се постановат идеологически доктрини и е неразрешена политическа и партийна активност ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР