Не беше работа на Народното събрание да взима това решение.

...
Не беше работа на Народното събрание да взима това решение.
Коментари Харесай

Шишков: Сумата, която държавата дължи за стари плащания на пътните фирми може да стигне 1 млрд. лв.

" Не беше работа на Народното събрание да взима това решение. Това беше работа на предходния районен министър от постоянния кабинет, който да направи преценка по какъв начин да се разплатят дължимите средства към пътните компании ", това съобщи районният министър арх. Иван Шишков пред Българска национална телевизия във връзка решението на Конституционния съд по отношение на разплащането на дължими средства към пътните строители.

Проблемът на пътните компании е за възлагания в интервала от 2018 до началото на 2021 година, акцентира той.

Според него тези възлагания са надвишени неведнъж като финансова стойност и че част от тези поправки съставляват главен ремонт, а не настоящи.

В бюджета имаше 300 млн. лева, а имаше възлагания за над 1 милиарда Ако строителният отрасъл е неудовлетворен, разумно е да е неудовлетворен от остарялото управление, управлявало страната до края на 2021 година

Според него ще се направи опит до края на годината да се разплатят част от дължимите пари, а в бюджета за идната година да бъдат разплатени останалите средства.

Сумата, която страната дължи за остарели заплащания може да стигнат 1 милиарда, акцентира районният министър.

Сега разбор на Министерството на финансите ще покаже какъв брой от средствата могат да бъдат разплатени до края на 2022 година

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР