Наясно сме, че за да се радваме на добро здраве

...
Наясно сме, че за да се радваме на добро здраве
Коментари Харесай

Какви са ползите от намаляване на въглехидратите?

Наясно сме, че с цел да се радваме на положително здраве и физическо богатство, е належащо да осигуряваме на организма си по този начин нужните за него протеини, мазнини и въглехидрати. Но е значимо да балансираме менюто си и деликатно да сортираме източниците на тези хранителни субстанции.

Консумацията на прекомерно огромно количество въглехидрати, съдържащи се в нездравословни източници, каквито са газираните питиета, захарните и тестените произведения, вреди извънредно доста на организма. Затова диетолозите предлагат да се сведе до най-малко тяхното количество в хранителния ни режим. Това неизбежно носи изгоди за здравето и тялото. Ето кои са изгодите от намаляването на въглехидратите:

Стабилизиране равнищата на кръвната захар

Прекомерната консумация на тестени и захарни произведения води до повишение на кръвната захар и инсулина в организма, защото се нарушава вярната функционалност на панкреаса и той стартира да създава инсулин в изключителни стойности. Това оказва отрицателно въздействие върху цялостното здравословно положение, като води до липса на сила, провокира отмалялост и изнемощялост, повишаване на телесната маса и още по-сериозно – усилва риска от диабет вид 2. Ограничаването на въглехидратите оказва помощ за стабилизиране равнищата на кръвната захар и понижава заплахата от изброените последици.

Нормализиране стойностите на холестерола

 прекъсване на въглехидратите

Сведената до най-малко консумация на въглехидратни храни може доста да понижи равнището на холестерол в кръвта, изключително в случай че организмът ви е податлив към поддържане на висок LDL холестерол. LDL е прочут още като " неприятен " холестерол, тъй като, дружно с триглицеридите, взе участие в образуването на плаки в кръвоносните съдове, а HDL е прочут като " добър " холестерол, тъй като противодейства на това струпване.

Сваляне на килограми

По-малко въглехидрати - по-бързо събаряне на непотребни килограми. Това е по този начин, тъй като след ограничение приема на въглехидрати, организмът стартира да изразходва и изгаря към този момент натрупалите се под формата на мазнини въглехидрати, което води до понижаване на телесната маса.

Намаляване на непотребните течности в организма

 намаляване

Прекалената консумация на храни с високо наличие на въглехидрати може да докара до задържане на непотребни течности в тялото, което от своя страна предизвиква отичане и подутина. Съответно минимизирането на потреблението на този вид храни оказва помощ на тялото да се освободи от водното тегло и предотвратява задържането на непотребни течности.

Подобряване качеството на кожата

Намаленият банкет на въглехидрати оказва удобно въздействие върху качеството и типа на кожата. В резултат се следи изчистване от непотребния себум, петна и пъпчици и тя става мека и гладка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР