Най-вероятно сте забелязали, че котките имат един странен и много

...
Най-вероятно сте забелязали, че котките имат един странен и много
Коментари Харесай

Защо котките винаги забиват лапи във вас или меката мебел

Най-вероятно сте забелязали, че котките имат един чудноват и доста неуместен табиет. Забележат ли, че сте се настанили комфортно, наложително ще се покатерят върху вас и ще стартират да забиват лапи и да мъркат. Този чудноват обред в никакъв случай не остарява. Животинките просто се любуват на това и от време на време ще ви издебнат тъкмо тогава, когато минимум очаквате. Това има пояснение, изключително в случай че приказваме за ритмичните опити да се копае с лапички върху вас. Не приказваме за някаква вселенска загадка, а един доста остарял табиет.

Понякога може да усетите по-сериозна експанзия, изключително през летните месеци, само че не се сърдете на животното, всичко това се прави единствено и само, тъй като по този начин показва своята обич към вас. Със сигурност бихте желали да има и други способи, само че практиката може да бъде повторена върху дивани и всякаква друга мека мебел.

Причината да ставаме жертва на ноктите е, че дребните котета знаят по какъв начин да масажират корема на майка си, с цел да им пусне повече мляко. Следователно за тях има повече храна и благополучие, изключително откакто знаем какъв брой лакомо може да е едно новородено. Понякога не престават да го вършат, изключително откакто се почувстват предпазени, стоплени и щастливи. Някои котки могат да реализират идеален синхрон даже на четири лапи, което също е забавно за страничните наблюдаващи, само че не постоянно за пострадалия.

Имайки поради първата им наслада, не би трябвало да се изненадваме, че след време не престават да изпитват същото и да показват наслада по същия метод.

В случай, че търсите и друго пояснение, учените имат отговор. Ароматът на котките идва най-вече от бузите и от средата на опашката, както и от лапите им. Следователно, когато имат ново одеяло или не са виждали своя притежател, те бързат да го маркират със своя лична миризма. Така остават сигурни, че до вас няма да се приближи друга котка, въпреки и това да не е истина. Не се изненадвайте, когато забележите, че същото деяние се повтаря и върху други ваши предмети. В това отношение даже телефонът може да пострада.

Последната забавна версия е, че това е завещание от техните прадеди, които в миналото са живеели отвън къщата. Те постоянно мачкат тревата под себе си,  с цел да си създадат по-удобно място за сън. По-подобен метод работят и кучетата, които постоянно се въртят в кръг, преди да легнат и да заспят.

Експертите припомнят, че не е добра концепция да накажете животното, когато е щастливо и явно унищожава вашия нов диван. Препоръката в този миг е да натиснете тялото на животното по този начин, че просто да легне. Това обезпечено ще я изпрати в страната на сънищата, до момента в който разглеждате за нов диван или най-малко за ново було. Другият вид е просто да изрежете ноктите или да поставите по този начин наречените гумени предпазители, които играят ролята на ножница за острите нокти.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР