Най-вероятно днес ПП-ДБ ще внесат проект на решение в Народното

...
Най-вероятно днес ПП-ДБ ще внесат проект на решение в Народното
Коментари Харесай

ПП-ДБ предлагат комисия в НС за всички поискани имунитети на депутати

Най-вероятно през днешния ден ПП-ДБ ще внесат план на решение в Народното събрание за основаване на комисия, която да прегледа всички случаи на поискани от прокуратурата имунитети на народни представители. Това сподели пред публицисти ръководителят на Комисията по правни въпроси в Народното събрание Стою Стоев,

" Не считам, че е оправдано да вършим пет разнообразни комисии, тъй че най-малко нашето предложение ще бъде за една обща комисия за всички имунитети ", добави депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България ", съгласно който задачата е да покажат на обществото, че “на никого не крият имунитета ”.

" Прави усещане разликата в бързината, с която се разглеждаха предходни претенции за освобождение на основния прокурор, с сегашното ", разяснява още Стоев по отношение на решението на Пленума на Висшия правосъден съвет за предварително освобождение на Иван Гешев от длъжността.

Дали е основателно това решение, което взеха, към този момент е в ръцете на президента, добави той.

В отговор на въпрос, Стоев изясни, че една от главните тематики по отношение на конституционните промени ще бъде фигурата на основен прокурор и нейното реформиране. " Дали изобщо ще стигнем до унищожаване на тази фигура, следва да обсъдим с всички парламентарно показани партии ", съобщи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР