Среща-дискусия за дейността на Европейския съюз, политиките на България в

...
Среща-дискусия за дейността на Европейския съюз, политиките на България в
Коментари Харесай

Илхан Кючук: В Европарламента се чува гласът на всеки един, без значение колко е голяма дадена страна /снимки/

Среща-дискусия за активността на Европейския съюз, политиките на България в Европейския парламент и активността на Политическа партия Движение за права и свободи организира през днешния ден във Враца Илхан Кючюк, заместител ръководител на Политическа партия Движение за права и свободи, съпредседател на Партия „ Алианс на либералите и демократите за Европа “, втори мандат член на Европейския парламент и претендент за евродепутат от листата на Политическа партия Движение за права и свободи.
Той бе съпроводен от Валентин Тончев, народен представител от 49 Народно заседание от листата на Движение за права и свободи, лидер на листата за Област Враца на Политическа партия Движение за права и свободи и Каролина Кьолер – регионален ръководител на Политическа партия Движение за права и свободи и претендент за депутат от листата на Политическа партия Движение за права и свободи за Област Враца. 
Пред препълнената зала Илхан Кючюк съобщи, че в Европарламента се чува гласът на всеки един, без значение какъв брой е огромна страната, която съставлява.
„ Много е значимо в Европейския парламент да се пазят националните дела. Хората би трябвало да знаят, че Брюксел нищо не ни диктува, разпоредбите са си наши, на България. От нашите представители в Европейския парламент и от всички политици зависи по какъв начин ще бъдат предпазени националните ползи “, сподели Илхан Кючюк.
По думите му крайната цел на политиците у нас би трябвало да бъдат българите – приходите им, самочувствието им на европейци.
„ Опитвам се обаче от години наред да споделям нещо доста значимо - европейската политика не е външна за България. Тя е вътрешна. Виждате какъв брой регламенти и наставления се одобряват всеки ден. Заедно с това, те се транспонират в българския народен парламент. Докато не разберем, че Брюксел работи за нашия интерес, само че несъмнено, зависи от нашата интензивност. До каква степен желаеме да навлезем в тематиката за това по какъв начин българският интерес да бъде предпазен, по какъв начин да създадем по този начин, че Шенген и еврозоната да бъдат средство, а не последна цел на нашата интеграция. Това ще ни направи същинска част от Европейския съюз. Затова дебатът е доста значим. Не единствено този, който се организира тук, а и на всички места, като цяло “, добави Кючюк.
Водачът на кандидатската листа на Движение за права и свободи за Враца Валентин Тончев показа, че от Движение за права и свободи неведнъж са заявявали, че европейските избори няма да бъдат подценявани за сметка на националните.
„ Видно е, че някои партии оставят на по-заден проект изборите за Европейски парламент, само че ние от Движение за права и свободи считаме това за огромна неточност. Напротив, ние желаеме да участваме интензивно, да дебатираме, да предлагаме решения за ролята на Европейски Съюз и мястото на България в Съюза. И тук, за Движение за права и свободи европейското развиване на Северозападна България е от основно значение. Както знаете, Европа е континент, който ни сплотява от общи полезности - като тъждество, взаимност, стабилно развиване. Но Европа е и континент на районите, а огромна цел на Европейски Съюз е всички райони със своята лична, неповторима просвета, история и обичаи да бъдат стопански равни. Вярвам, че Северозападна България – Враца, Монтана, Видин имат бъдеще. С поддръжката на Европейски Съюз и с програмата на Движение за права и свободи за ускорено икономическо развиване можем да изградим райони, които са проспериращи, динамични и привлекателно за вложения “, сподели още Валентин Тончев.
По-рано денем Илхан Кючюк, Валентин Тончев и Каролина Кьолер посетиха най-старото образователно заведение в района, с вековна традиция в просветителното дело – СУ „ Христо Ботев “ във Враца.
Въпреки дъждовното време, срещите с жители продължиха – В Бяла Слатина и с. Галиче.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР