Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стартира проверка на фирми,

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стартира проверка на фирми,
Коментари Харесай

Разследват Нико Тупарев за нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започва инспекция на компании, свързани с продуцента на риалити формати Нико Тупарев, за нелоялна конкуренция. В сигнал до антимонополната комисия се твърди, че редица от дългогодишно изпълняваните от “Олд скул ” ООД на Тупарев тв формати са почнали да се извършват от сдружения, свързани или следени още веднъж от Никола Тупарев и съдружниците му Мая Тодорова и Радослав Тушев. Това излиза наяве от обществения указател на ведомството.

Сигналът е подаден от сдружението " Еко Брикет " АД и в него се твърди, че е осъществено евентуално нарушаване на конкуренцията  " от страна на “Ту Бай Ту ” ООД, “Еф Хикс Камера ” ООД и персонално от Никола Тупарев, Мая Тодорова и Радослав Тушев. Любопитна детайлност е, че в борда на шефовете на компанията жалбоподател " Еко Брикет " АД е и самият Никола Тупарев. Търговският указател твърди, че шефове там са Александър Тошев, Георги Тошев и Никола Тупарев.

Сигналоподателят показва за себе си, че " Еко Брикет " АД от 2011 до 2020 година реализира импресарска, продуцентска и издателска активност, поддръжка на ТВ техника и така нататък, като приходите на сдружението са единствено дивиденти от дъщерното сдружение " Олд Скул " ООД.

" Олд Скул ", след учредяването му (2008 г.), оказва се в медиите като “новата остаряла продуцентска компания на Нико Тупарев ”, написа в сигнала.

Дружеството развива сполучлива комерсиална активност до 2017 година като изпълнителен продуцент на известни телевизионни формати с Българска национална телевизия, “БТВ Медиа Груп ” и “Нова Броудкастинг Груп ”. Сред тях са: “Животът е апетитен ” (2016 – 2018 г.), разнообразни сезони на Big Brother и VIP Brother, “Фермер Търси жена “ 2015 – 2016 година, „ Звездни стажанти “ 2016 година, „ Черешката на тортата “ 2016 – 2022 година, “Аз обичам България “ 2011 – 2017 година ” и други

През 2017 година по гледище на Тупарев (акционер в “Еко Брикет ”АД) в “Олд Скул ” ООД са признати като съдружници Мая Тодорова и Радослав Тушев, които извършват множеството от плановете на сдружението и имат забележителен опит като продуценти, се показва в сигнала.

Там написа, че " Ту Бай Ту " ООД с шефове Никола Тупарев и Витомир Съраиванов и “Еф Хикс Камера “ ООД с шеф Никола Тупарев и шефове Мая Тодорова и Радослав Тушев правят нарушавания на конкуренцията.

Твърди се, че редица от дългогодишно изпълняваните от " Олд скул " ООД формати са почнали да се извършват от сдружения, свързани или следени от Никола Тупарев и съдружниците в " Олд Скул " – Мая Тодорова и Радослав Тушев.

В сигнала се показва, че макар че Тупарев е поел категорично обвързване по член 142 от Търговския закон като шеф на " Олд Скул " ООД да не реализира персонално или посредством други сдружения активност, сходна на посоченото сдружение, същият прави персонално или посредством други сдружения съперника активност - упоменатите " Еф Хикс Камера " ООД, " Ту Бай Ту " и още " Бългериан Филм Продъкшан Сървисис " ООД, " Репъблик ъф контент " ООД, " НМТ България " ООД, " Кулинарната България “ ООД ", се споделя в сигнала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР