Най-вероятният модел изтребители, които ще бъдат осигурени на Украйна, са

...
Най-вероятният модел изтребители, които ще бъдат осигурени на Украйна, са
Коментари Харесай

Украйна започна да подготвя летищна инфраструктура за изтребители F-16

Най-вероятният модел изтребители, които ще бъдат обезпечени на Украйна, са F-16 - заради тяхната повсеместност. Защото украинските военни могат да извършват както бойни задачи с тях, по този начин и да засилят отбраната на небето. Това заяви на брифинг Юрий Игнат, представител на командването на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна,.
 
" Това (прехвърлянето на самолети от съдружниците, бел. ред.) доста би помогнало на Украйна по пътя й към успеха и деокупацията на нашите земи. Колко време ще отнеме – тук може да се приказва много условно, тъй като има има много огромни периоди, а във военна обстановка такива условия за образование на водачи и авиоинженери (в спокойно време, бел.ред.) не са подобаващи за война ", споделя Игнат.
 
Според него водачите споделят, че могат да овладеят самолетите за няколко седмици. Но, както изясни Игнат, да летиш и да кацаш е едно, а да се биеш на тези изтребители е напълно друго. Той сподели още, че към този момент е направен описът с водачите, които при положение на даване на F-16 ще ги ръководят.
 
" Този ​​списък е подготвен от дълго време. Може би ще има някои промени, тъй като сме в изискванията на война. Командирът на Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна Николай Олешчук към този момент го е съгласувал...Ние приказваме освен за потребността от водачи, само че и от авиационни инженери и така нататък ", означи Игнат.
 
Той добави, че е належащо да се приготви инфраструктурата на летището, тъй че водачите да могат безвредно да кацат на пистата и " тази работа към този момент е в ход ".
 
" Освен това е належащо да се приготви инфраструктурата на летищата, тъй че водачите да могат безвредно да кацат на пистите. Вече се работи по този въпрос в разнообразни райони на Украйна. По-специално, Министерството на защитата, Министерството на инфраструктурата и други ведомства вземат участие, с цел да ни оказват помощ да създадем мрежата от летища ", сподели представителят.
 
Според Игнат в бъдеще военните летища могат да станат места за взаимно разполагане на гражданската и военната авиация. " Тази процедура към този момент съществува в света. Това може да бъде още един подтик на Украйна към цивилизования свят. Украинците могат да стартират полети в страната ", добави представителят на Военновъздушни сили.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР