Най-важното тази сутрин:ИТН и опозицията се обединихаГЕРБ иска да върне

...
Най-важното тази сутрин:ИТН и опозицията се обединихаГЕРБ иска да върне
Коментари Харесай

Три минути: ИТН се обедини с ГЕРБ, ДПС и Възраждане. Целта е да свалят правителството


Най-важното тази заран:
Има Такъв Народ и опозицията се обединихаГЕРБ желае да върне хартиените бюлетиниХиляди цивилни с блокирани в Северодонецк
“Има подобен народ ”, ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане ” на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Под настояването за освобождението му са се подписали 120 народни представители. За болшинство е необходим още един.

Предложението се чака да бъде гласувано в четвъртък след чуване на Минчев.

Преди това ГЕРБ внесе искане за избор на съмнение към държавното управление на Кирил Петков. показаха поддръжка за предлагането на партията на Борисов. За да бъде свален кабинетът са нужни най-малко 121 гласа. Четирите партии имат повече.
ГЕРБ и хартиените бюлетини
Всички се готвят за избори. ГЕРБ внесе законопроект за като опция на машинното гласоподаване. Десислава Атанасова сподели, че задачата е на идващите избори, които съгласно нея ще са предварителни, да се гласоподава смесено.

Този план обаче не идва внезапно. Преди месеци Българска социалистическа партия също предложи връщане на хартиените бюлетини. Инициативен комитет на Петьо Блъсков, Недялко Недялков и Николай Бареков събира подписи. Инициаторите споделят, че задачите им съответстват по случайност. Критиците им виждат “координирани дейности ”..

Изпратете “3 минути ” на другари, с цел да се и те. Споделете на какво още желаете да видите в бюлетина.
“Македония-я-я ” и парите
Всяко деяние на България по тематиката за началото на договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз ще се разисква. Това решение беше признато от държавното управление от Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане ” в Народното събрание.

Северна Македония е единствено прикритие. Истинската причина, поради която Слави Трифонов изтегли Има Такъв Народ от ръководещата коалиция, е пари. Това на Свободна Европа журналистката Емилия Милчева и политологът Милен Любенов. Ако сте пропуснали диалога на Николай Лавчиев с тях, можете да го.

А като стана дума за парите - инспекция откри на стойност 2,5 милиарда лв., предоставени сред 2018 година и 2021 година Тези пари е трябвало да бъдат платени през нарастването на бюджета, поискано от районния министър Гроздан Караджов (ИТН). Караджов назова изказванията “лъжи ”. Отказът парите да бъдат планувани в актуализацията беше мотивът Има Такъв Народ да напусне обединението.

Едно име изпъкна в разногласието сред Слави Трифонов и депутатите, напускащи Има Такъв Народ. Трифонов споделя за този човек, че е негов “приятел ”, а отцепниците споделят, че той е в основата на схеми за милиони. Кой е Орлин Алексиев?
Войната в Украйна
Русия сложи ултиматум на Украйна да съобщи. Киев обаче отхвърли, макар че съветската войска управлява по-голяма част от основния град.

дами, възрастни хора и деца, са блокирани в Северодонецк. Запасите на питейна вода свършват, а на доста места няма работеща канализация, нито електричество, предизвести Организация на обединените нации.

Москва даде обещание да отвори филантропичен, които са към момента в града. Хората ще могат да се изтеглят единствено до територии, следени от съветската войска.

оръжия на Украйна на стойност един милиард $, заяви президентът Джо Байдън. Пратката ще включва реактивни системи за залпов огън, артилерийски снаряди, противокорабни ракети и радиостанции.
И две рекомендации
От десетилетия в Съединени американски щати има апели за по-строг надзор върху притежанието на оръжия. След престрелката, която умъртви 19 деца в Тексас, Сенатът направи първа стъпка в тази посока от доста време. Въпросът е дали и какъв брой тя може да помогне..

Всеки нов превод на класическа творба ѝ дава нов прочит - освен този на преводача, само че и на цялото потомство. В това е уверен българския стихотворец и, който направи нов превод на “Ад ” на Данте. Той е човек на деня на Свободна Европа.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си "3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР