Очакването ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство - повече от

...
Очакването ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство - повече от
Коментари Харесай

Гюнер Тахир: Очакването ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство на изборите няма да се случи

Очакването ГЕРБ и Движение за права и свободи да имат болшинство - повече от 121 депутати, на идните избори, няма да се случи. Това са единствено някакви фантазии на Борисов и Пеевски. Очакванията, че ГЕРБ биха взели 80 депутати, а Движение за права и свободи да приближи към 41 и двете партии да ръководят няма да стане.

Това разгласи пред Лили Маринкова в студио „ ФАКТИ “ Гюнер Тахир, ръководител на Националното придвижване за права и свободи. Според него двете партии по тази причина вършат такава пропаганда - че отново ще има други избори. " Съзнателно  приказват, че няма да има устойчиво болшинство след вота на 9 юни, тъй като целят по този метод колкото се може по-малко хора да вземат участие на изборите. А това значи, че те може да разчитат на своя корав електорат ", разясни Тахир.

„ Едно от последните изследвания за вота демонстрира, че се чака 33% от гласоподавателите да гласоподават. Но в това време имаме и предварителна поръчка 44% от хората да вземат участие. Това значи, че тази цифра може и да нарасне.

Все отново има разлика от ¼. Аз персонално чакам да има углавен избор, а Движение за права и свободи и ГЕРБ би трябвало да са удовлетворени, в случай че могат да си повторят предходните резултати от предишните избори като депутати - 69 за ГЕРБ и 36 за Движение за права и свободи “, добави Тахир.

„ Ще забележим и какво ще се случи в Турция. Когато Турция интензивно поддържа Движение за права и свободи, вотът там е към 63 хиляди гласа.

При подобен резултат значи, че държавно управление в Турция е помогнало. Нека си напомним, че на 24 февруари на конференцията на Движение за права и свободи Ердоган ги поздрави с видеообращение, само че без да загатва имена. Ердоган поздрави Движение за права и свободи и очакваше повече поддръжка в Турция, само че не я получи. Ердоган не получи това, което очакваше, а се оказа, че хората с двойно поданство са дали своят вот за съперниците на Ердоган и той загуби столицата на изселниците – Бурса. Преди това партията на Ердоган беше на власт там доста години. Ердоган е човек, който е отмъстителен. Едва ли ще се впусне в този момент да им оказва помощ. Когато Движение за права и свободи няма поддръжка в Турция, има към 40 000 – 42 000 гласа “, сподели още гостът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР