Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:България

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:България
Коментари Харесай

Три минути: България ще бърза към еврозоната и е готова за Шенген. Три истории за смелите жени в Иран

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
България бърза към еврозонатаКиев може да остане без токИсториите на ирански дами
Депутатите избраха ръководители на. Делян Добрев от ГЕРБ оглави енергийната комисия, Костадин Костадинов от “Възраждане ” - тази за българите в чужбина, а Хамид Хамид от Движение за права и свободи - тази по вътрешна сигурност.

Спортната и земеделската комисии към този момент. Те трябваше да имат такива от “Продължаваме смяната ”, само че ГЕРБ и Движение за права и свободи гласоподаваха срещу избора им.

ГЕРБ ще получи първия мандат за държавно управление. Партията позволява опцията да излъчи държавно управление на малцинството. Досега не са обсъждани съответни имена на министри, сподели депутатката Според обаче не се задава държавно управление с мандата на ГЕРБ, тъй като другите партии “се държат като зли духове ”.

Недялко Недялков от ПИК, Петьо Блъсков от “Труд ” и някогашният ММА войник Станислав Недков-Стъки бяха в Народното събрание в четвъртък, а ръководителят му. Повод е тяхната самодейност за връщане на хартиената бюлетина.
Мястото на България в Европейски Съюз и НАТО
Депутатите взеха решение в да възложат на държавното управление да форсира договарянията за от 1 януари 2024 година Против бяха единствено депутатите от “Възраждане ”, а Българска социалистическа партия и “Български напредък ” се въздържаха.

България и Румъния са да се причислят към Шенгенското пространство. Това демонстрира оценка, направена от Европейската комисия, сподели неин представител.

Министърът на защитата обвиняванията към България, че позицията ѝ да не дава военна помощ на Украйна е “близка до изменничество ”. Такова мнение изрази министърът на защитата на Латвия.

съглашение за доставки на газ. То планува Кишинев да получава природен газ през интерконектора с Гърция и българската газопреносна мрежа.
Войната в Украйна
Руските сили нанесоха по Киев и Запорожие, заяви Украйна. Боевете на източния фронт не престават - украинските сили покрай градовете Авдиевка и Бахмут в Донбас.

кой кои територии управлява към 27 октомври.

В Киевска област на задоволително електрическа енергия за облекчаване на потребностите. Това е резултат от съветските удари против енергийната инфраструктура на Украйна. Властите предизвестиха хората да чакат прекъсвания на тока.

Първо бяха турските “Байрактар ”, които Украйна употребява, а в този момент иранските “Шахед ”, с които Русия атакува. Тази се употребяват във войната.

Русия упрекна Украйна, че възнамерява нахлуване с “мръсна бомба ” - стандартно взривно устройство, което съдържа нуклеарен материал. Киев отхвърли и упрекна Москва, че приготвя офанзива. Какво съставлява това оръжие и какъв брой е рисково?.
Три истории на дами в Иран
Иранската полиция се опита да потуши следващия митинг с изстрели и сълзотворен газ, което. Събитията съответстват с навършването на 40 дни от гибелта на, която почина след арест поради погрешно комплициран хиджаб.

Не пропускайте историята на състезателката по катерене от Иран, която в разгара на митингите излезе съревнование без кърпа, макар че страната ѝ не разрешава това. След това тя се извини, само че мнозина считат, че е била подложена на напън.

Тя е преподавателка по физика от Иран и подаде оставка, с цел да изрази несъгласието си с режима и поддръжката си за митингите. “Просто няма да мълча. Свърши. Стига ”, споделя тя. е човек на деня на Свободна Европа.

Иранските служби за сигурност от иранската работа на Радио Свободна Европа. Става дума за Реза Хагигатнеджад, който умря от рак в берлинска болница, само че трябваше да бъде заровен в Иран.
Замърсяването в Гълъбово
Топлоелектрическа централа “Брикел ”. Това се е случило в деня, в който управляващите са почнали инспекция свързваната с Христо Ковачки централа. Сега от нея не излиза черният дим, който нормално замърсява Гълъбово, и инспекторите няма да го видят.

Изпратете “3 минути ” на другари, с цел да се и те. Споделете на какво още желаете да видите в бюлетина.
Протестите в Унгария
“Бих желал да бъда преподавател, само че се опасявам, че ще умра от апетит ”. Това написа на един от плакатите, които учители, възпитаници и родители издигнаха на един от най-масовите митинги в Унгария за последните 12 години. Не пропускайте.
И две рекомендации
Езикът на новините може да ни откаже от самите вести. Особено в случай че си служи с подготвени формули от пресцентровете. Така публицистиката абдикира от главната си задача – да осведоми,.

Нови ограничавания, арести, хомофобски послания. Това са част от дейностите на властта в Русия против ЛГБТ общността. Не пропускайте историята на двамата, които ръководещите трансфораха във “врагове на родината ” единствено тъй като са гей.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР