Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Парламентът

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Парламентът
Коментари Харесай

Три минути: Парламентът зацикли от първия ден. Борисов иска да работи и с Възраждане

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Парламентът не избра председателБорисов желае да работи и с “Възраждане ”Украйна проверява ликвидиране на заложник
Депутатите на 49-ото Народно заседание на първото си съвещание в сряда. ГЕРБ предложи Росен Желязков, а “Възраждане ” - Петър Петров. И двамата не събраха нужната поддръжка. Заседанието ще продължи в четвъртък.

“тяснопартийните си ползи ” в името на европейския курс на България. За това прикани президентът Румен Радев в послание към новия парламент.

Народното събрание не може да работи без ръководител. Първото съвещание ще продължи, до момента в който не бъде определен подобен. Последният път това лиши три дни. Не пропускайте и половина споделя най-важното.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вижда два разновидността за постоянно държавно управление. Единият от тях е Народното събрание да държавно управление, назначено от Радев.

с “Възраждане ”, сподели още Борисов. Двете партии имат противоположни позиции по основни тематики, само че това не би попречило, добави той.

Лена Бориславова от ПП-ДБ постави клетва като депутат в сряда, макар че ден по-рано заяви, че не желае да е народен представител. Защо? Впоследствие Бориславова.

Изборите минаха и окончателните резултати са ясни, само че новините за неточности в протоколите не стопират. В една секция в София да вземем за пример гласовете на.
Никой не пази жертвите на принуждение
Ограничителната заповед е най-бързата отбрана за човек, подложен на домашно принуждение. Дори да беше подала молба за такава обаче, убитата Кристина Благоева надали щеше да я получи. Звучи неуместно, само че е реалност. не одобряват промени.

Какво мислите за това? Коментирайте на страницата ни във или пишете на.
Украйна проверява ликвидиране на заложник
на публикувано в обществените медии видео, което демонстрира обезглавяване на човек. Твърди се, че той е украински военнопленник, а за причинителите се допуска, че са наемници от частната съветска войска “Вагнер ”.

Украинският президент Володимир Зеленски назова съветските сили “зверове ” поради видеото. Кремъл дефинира клипа като “ужасен ”, само че се усъмни в достоверността му.

В същото време наемници от “Вагнер ” разгласяват фотоси от хотели на морето. Основателят частната войска Евгений, в които руснаци, воювали в Украйна, отиват на “рехабилитация ” и се снимат с алкохол и опиати.

Войната в Украйна може да “продължи десетилетия ”, - някогашен пълководец в английската войска. Според него военната помощ за Киев е основна, а Русия може да получи предимство единствено в случай че Китай или Индия ѝ изпратят муниции.
България не е предложила МиГ-29 на Украйна
България и териториалната целокупност на Украйна, сподели военният министър Димитър Стоянов на среща с посланичката на Украйна Олеся Илашчук.

Българското държавно управление обаче самолетите МиГ-29 на Киев или да ги размени, сподели Стоянов. Повод за думите му е изминал документ на Съединени американски щати, в който се показва, че България е изразила подготвеност да даде изтребителите си.

България поддържа европейската интеграция на Босна и Херцеговина и е подготвена да се застъпи страната да бъде в Европейски Съюз, сподели външният министър Николай Милков.

Министърът на външните работи на Турция Шумен. Той сервира цветя на монумент на жертвите на така наречен Възродителен развой дружно с ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
Русия не се отхвърля от обвиняванията против публицист
, че е задържала “неправомерно ” репортера на “Уолстрийт джърнъл ” Еван Гершкович и няма да промени метода си към случая. Журналистът беше упрекнат в “шпионаж ”, а Съединени американски щати желаеха да бъде освободен неотложно.

Руският опозиционер Алексей Навални още веднъж е в затворнически изолатор единствено три дни след приключването на предходното му наказване. Това се случи, откакто екипът му разгласява ново следствие за корупция в пандизите.

Армения и Азербайджан оповестиха за общо боеве на границата сред двете страни. Последната вълна конфликти стартира през септември и е най-сериозната след ескалацията от 2020 година
И две рекомендации
Още през 19 век учените откриват, че атомът е формиран от по-малки частици. Но едвам през 1949 година се появява модел на структурата на атомното ядро. Той е на - първата жена научен физик с Нобелова премия. Не пропускайте историята ѝ.

Тя е на 16 години и от дребна се хвърля в това, което обича да прави - свири на ударни принадлежности и танцува брейк. Наскоро тя победи в съревнование, в което се съревновават единствено момчета. в историята на брейк денса.

Следете всички вести на уеб страницата на. Може да изтеглите гратис и нашето приложение за или, с цел да не пропускате нищо значимо, и да станете част от общността на Свободна Европа във.

Ако този бюлетин ви оказва помощ да сте осведомени, препоръчайте го на другари и им изпратете.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР